60-års jubileumsstevne i Sarons Dal 6.-14. juli: Feiring med gratis middag!

Det blir en usedvanlig begivenhetsrik Stevneuke i juli for å markere Troens Bevis sitt 60- års jubileum. I tillegg til kjente artister og talere er det spennende ting på gang for barn og unge. Det blir også Aksjonsløp for Ingen Utelatt aksjonen og eget teltmøte med Arthur Robertson fra Vigelands vekkelsen.

– Vi kommer til å ha en rekke både festlige og minneverdige markeringer for å feire jubileet utover Stevneuken, lover Rune Edvardsen, leder for Troens Bevis.

I juli er det nøyaktig 60 år siden det årlige Sommerstevnet i Sarons Dal inntok Kvinesdal. Da ble den første Stevne samlingen holdt i et møtetelt nede i sentrum. 300 forhåndspåmeldte ble til over tusen da folk strømmet til fra Island, Færøyene, Danmark og Sverige. Aril Edvardsen, grunnlegger av Troens Bevis og Sarons Dal, hadde allerede hatt flere møteserier i Norden og hadde rukket å bli et kjent navn.

Historisk bilde fra den første Sarons Dal hallen. I år er det 60 års jubileum for Sommerstevnet.

 

-Det første Sommerstevnet, som i 1964 ble holdt i telt i Liknes sentrum, var veldig primitivt. Tre mindre telt ble koblet sammen til ett stort. Regnet styrtet ned de fleste dagene. Det dryppet fra taket, og folk måtte sitte inne med paraplyer under møtene, minnes Kari Edvardsen, kona til Aril Edvardsen, som gikk bort i 2008.

Året etter ble det første spadetaket tatt på Sarons Dal tomten med enorm innsats fra dugnadsarbeidere. Siden den gang har flere tusen stevnedeltagere fra store deler av landet besøkt Kvinesdal hver sommer.

-Det blir garantert ikke behov for paraplyer i dagens Stevnehall om det skulle regne, ler Rune Edvardsen.

-Det skal være noe som passer alle under de dagene vi samles, understreker Rune Edvardsen, leder for Troens Bevis.

 

Gratis middag
Hovedmarkeringen av 60-års jubileet finner sted fredag 12. juli. Den begynner med en gøyal parade for både barn og voksne med flere overraskelser, som ikke kan røpes på forhånd!
Etter paraden blir det eget show fra Vitensenteret i Kvinesdal , og en hilsen fra Rune Edvardsen.

Deretter blir det servert gratis middag for alle som er med på feiringen, der middagen er sponset av en god Sarons Dal venn.

-På festen for 60-års jubileet har vi et ønske om å involvere absolutt alle, forteller Stevnekoordinator Vanja Haltorp.

-Også satser vi naturligvis på strålende vær, da alt skjer utendørs, legger hun til.

Det blir eget Aksjonløp på torsdag 11. juli i Sarons Dal.

 

Aksjonsløp
11. juni arrangeres også historiens første aksjonsløp på Sommerstevnet, til inntekt for barn med funskjonsnedsettelser i den nye omsorgsbyen i Uganda.

-Løpet passer for absolutt alle, selv om du skulle sitte i en rullestol, forsikrer Vanja Haltorp.

Her er målet at deltagerne får sponsorer fra sin egen familie og vennekrets. Målet er ikke hvor raskt de løper, men at de deltar. Det blir også en rekke priser å vinne, slik som den beste Kostymeprisen, Snegleprisen, Trillebårsprisen og Fartøysprisen.

-Så dette blir garantert gøy for både deltagere og publikum!

Løpet finner sted rundt Sarons Dal hallen. Det blir et eget barneløp frå 0-12 år, og fellestart for alle fra 12 år og opp kl. 16:30.

Barn og unge kommer fra store deler av landet for å være med på Planettilbudet under Sommerstevnet.

 

Forventes opp mot 1000 barn og unge
Det forventes også opp mot 1000 barn under Stevneuken i Sarons Dal. Det finnes en «Planet» for hver aldersgruppe, med tilpassede dagsaktiviteter og samlinger.

-Her er vi helt avhengige av medhjelpere, så det avgjør jo litt hvor mange barn vi får plass til, forklarer Stevnekoordinatoren.

Av nye aktiviteter er blant annet et besøk på Vitensenteret for JuniorPlaneten, et eget Bollywood party på YouthPlanet og bondegårdsbesøk for Mini-planeten.
Det blir også avdekket en stor overraskelse i løpet av uken som vil være til glede for barn og unge hele året.

-Vi kan ikke avsløre detaljene da de er hemmelige, men det blir absolutt noe som vil være til begeistring og glede for deltagerne på Planetene, røper Vanja Haltorp.

Egen helg for unge voksne
I tillegg blir det en egen helg for unge voksne i alderen 20-30 år. (19 om du er medhjelper på Planetene). TB-ung begynner allerede fredag 5.juli og går til lørdag 6 juli.

-Vi ser at unge i akkurat denne aldersgruppen ikke har så mye tilbud i de lokale menighetene. Så nå ønsker vi å invitere dem til en spennende helg der det også blir mye sosialt og gøy, forteller Jonas Hompland, leder for helgen.

Det blir en rekke konserter både i Sarons Dal arena og kafé teltet under Sommerstevnet.

 

Gaither konsert
Under Stevneuken blir det også konserter med flere kjente artister utover uken. Allerede lørdag 6. juli blir det konsert med David Andre Østby. Søndag den 7. juli kommer det kjente kristne rockebandet Leeland fra Texas. Deretter blir det besøk av Lady Love og Reggie Smith fra The Gaither Vocal Band lørdag 13. juli.

-Det kommer nok en del folk, så her kan det være lurt å booke billetten på forhånd via checkin.no, opplyser Glenn Tønnessen, som har ansvaret for årets konserter i Sarons Dal Arena.

Ellers er det gratis konserter med en rekke artister hver kveld under Stevnet, enten i hallen eller ute i kafé teltet.

Det blir norgespremiere på en film om Sebastian Stakset på Kvinesdal kino 9. juli kl 23:00. Her fra Stevnet i 2023.

 

Norgespremiere på Stakset film
Under nattåpent i Kvinesdal sentrum tirsdag under Stevneuken, skal bla. Sebastian Stakset, den tidligere svenske kriminelle gjenglederen, delta med sin historie. Deretter blir det premiere av en ny film om hans liv på Kvinesdal Kino.

Vekkelsesmøte med Vigeland taler
Den siste lørdagen under stevnet blir det også en spesiell happening ute i kafé teltet ved siden av Sarons Dal hallen. Da er Arthur Robertsen fra den kjente Vigelands vekkelsen invitert til å tale på ettermiddagen.

Blant andre talere som skal delta på kveldsmøter og seminarer i løpet av Stevneuken er Thor Haavik, Siri Iversen, Thomas Åleskjær, Torbjørg Oline Nyli, Øystein Gjerme, Sebastian Stakset, Hallvar Hasseløy, Rune Edvardsen, Hans Martin Skagestad og Egil Svartdahl.

Egil Svartdahl skal tale på kveldsmøte lørdag 13 juli.

 

-Sommerstevnet i Sarons Dal er for alle som søker felleskap med andre. Familier, single og folk som har blitt alene. Barn, unge og eldre. Folk som er vant til kirke og folk som er kirkefremmede. Om du tenker det ene eller det andre er du velkommen. Ingen utelatt i Sarons Dal. Det skal være noe som passer alle under de dagene vi samles, understreker Rune Edvardsen.

For å se detaljert Stevneprogram, gå til: Stevneprogram 24

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter