Jarle Waldemar: «Det beste stevnet for barn og unge»

– Jeg synes dette er det beste stevnet for barn og unge. Det er ikke bare barnepass, men her får de god forkynnelse, mener Jarle Waldemar. I juli var han ansvarlig for møtene for 200 barn på JuniorPlaneten under Sommerstevnet i Sarons Dal. Selv hadde han en maraton sommer med 70 møter for barn på 13 ulike festivaler!

Med Jarle Waldemar på teamet for barn og unge under Sommerstevnet i Sarons Dal, er barna garantert god forkynnelse og frisk lovsang. I år hadde den kjente media personligheten ansvaret for møtene på JuniorPlaneten (9-10 år) og barnemøtene på kvelden. Jarle, som er utdannet lærer og pedagog, forteller at han bruker god tid på å planlegge møtene. Han forteller at det å klare å holde barnas oppmerksomhet over lengre tid i dag er en ekstra utfordring der ingenting overlates til tilfeldigheter.

– Hvert sekund på scenen må være planlagt, og det som skjer må være variert, også skal alt underbygge det samme budskapet, legger han til.

– Jeg bruker blant annet PowerPoint til å lese Bibelen så barna kan følge med på det og bli vant til å lese Bibelen selv, sier han.

– Skal en nå inn til dagens barn må det være levende.

Under Sommerstevnet i juli fokuserte Jarle på Paulus sine misjonsreiser for JuniorPlaneten sine samlinger på formiddagen.

– De er så store nå at de fleste kjenner de kjente historiene som Daniel i løvehulen og David og Goliat. Også tenkte jeg at med fokus på Paulus kan jeg knytte det opp mot misjonsvirksomheten til Troens Bevis, og hvordan det skjer de samme tingene på misjonsmarken i dag som Paulus opplevde, ikke minst forfølgelse.

Han forteller at han bruker tre måneder på å forberede sommerens festivalmaraton der han til sammen taler på 70 barnemøter!

– Jeg har 13 ulike taler i år om det jeg kaller prinsessene i bibelen.

Dette er taler han brukte på barnemøtene på kvelden under Sommerstevnet. Med prinsessene i Bibelen mener han de sterke kvinnehistoriene Bibelen også er fylt av. Han har nettopp vært med på å tilrettelegge boken «Prinsesser i Bibelen» til norsk og boken er nå utgitt av Hermon Forlag.

Boken er blitt veldig populær på kort tid, og han forteller at den var en naturlig inspirasjon da han skulle forberede temaet.

– Som forkynner for flere tusen barn er det viktig for meg å be om hva Gud ville ha frem. I år følte jeg at jeg skulle legge fokus på kvinnelige rollemodeller for barna. Det er som regel de mannlige heltene det blir snakket om, men det er veldig viktig og også løfte frem kvinnene. Og barna sitter som tente lys under bibelhistoriene. Det virker absolutt som om lyset når inn, sier han.

Han har også gitt ut en ny lovsangs CD med David Andre Østby som han brukte under barnemøtene sammen med andre kjente lovsanger, slik som «Gi meg Jesus». Ellers kan Jarle fortelle at han gjennom sin allsidige medieproduksjon av videoer, CD’er og barnebøker har solgt til i alt 150 000 produkter inntil nå. Det som gleder han spesielt er å vite at hvert produkt presenterer en side av evangeliet for barna.

– Det er veldig moro at folk vil ha det, og at jeg kan få være en barndomshelt for noen!

Men at Jarle Waldemar har valgt som livsoppgave å forkynne evangeliet, skulle ikke overraske når en hører om familiens stamtre.

– Oldefaren min var det de kalte emissær, bestefar var misjonær, og nå reiser jeg som barneforkynner, sier evangelisten. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter