-Alle, også unge jenter, er verdifulle for Gud!

-Det som var det sterkeste for meg var å fortelle, spesielt de unge jentene, at det var en Far som så de og elsket de akkurat for den de var,  forteller TB Ung evangelist Zóe Kristiansen. Hun var med og talte på en Troens Bevis kampanje i Mali.

Av Zóe S. Kristiansen, TB Ung evangelist.

Jeg har vært i Afrika noen ganger før, men å være i Mali var virkelig en unik opplevelse. Landet, som er utrolig fattig, hadde sjenerøse og blide mennesker overalt hvor vi dro. Jeg har sett videoer og bilder fra flere kampanjer og andre turer hvor man besøker de lokale som vi støtter, men vi har savnet å se mer rettet mot ungdommene.

Vi har et oppdrag nå om å skape mer misjonsengasjement blant unge mennesker i Norge, men da trenger de å bli involvert i hva som skjer ute på de forskjellige misjonsfeltene. Vi har laget en vlog (video-blogg) fra turen som skal vises neste sommer, i tillegg til å løfte fram historiene og vitnesbyrdene fra menneskene i Mali.

Jeg tror det er mange som ikke er klar over hvordan arbeidet faktisk fungerer.
Hva gir man penger til? Hva er en innfødt evangelist? Hva betyr «kampanje»?

Vi vil vise den røde tråden, fra man gir av sine midler i Norge til hva det utgjør i et land som for eksempel Mali.

Zoé og hennes mann Simon besøker høvdingen og stammen som eide området der hovedkampanjen fant sted.

 

Det finnes så utrolig mange flotte mennesker som har blitt berørt av Gud, og som lever ut en tro som jeg opplever som en sjelden vare i Norden. Dette håper vi kan være med på å bygge en tro blant våre ungdommer også. Selv så fikk vi være tett på det arbeidet Hans Martin og Troens Bevis har bygd opp i Mali over en god stund nå, og jeg gledet meg til å være med på en kampanje i en landsby, nærmest uten kristne.

Hans Martin hadde utfordret meg til å preke på en av kveldene, noe som var kontroversielt både for de kristne og muslimene som kom for å høre på. Vi tok de forhåndsreglene vi kunne ta, slik at det var evangeliet og Jesus som kom fram – ikke hvem som sto på scenen.

Det som var det sterkeste for meg var å fortelle, spesielt de unge jentene der, at det var en Far som så de og elsket de akkurat for den de var, og at alle mennesker var verdifulle framfor Gud. Mange av disse hadde mest sannsynlig aldri hørt et slikt budskap før! At Jesus elsket de så høyt, at Han valgte å dø for de for å kunne fri de ut av det mørket de sto i. For meg ble det kraften i de enkle, gode nyhetene så utrolig tydelig, og jeg er veldig takknemlig for å ta med meg disse opplevelsene hjem.

Nå håper jeg at vi kan formidle det vi har sett, hørt og opplevd til Norges ungdom, og at de kan få se at de også har en plass i Guds rike og i Jesu kropp.

Les også: Antallet kristne i byen mangedoblet etter kampanje

Kilde: Troens Bevis bladet, Januar 2022.

Her kan du støtte Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene.

Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter