Dette er dagen for gledesbud

Les  Troens Bevis redaktør Sten Sørensens oppmuntrende ord om oppdraget vi alle har fått:

Det er en dramatisk beretning vi leser om i 2. Kongebok kapittel syv. Bakgrunnen er at Samaria er omringet av arameerne og byen er helt utarmet. I byporten var fire menn, og disse var spedalske. De fikk ikke være en del av befolkningen i Samaria på grunn av sin spedalskhet. Nøden er prekær.

De fire mennene gjør opp sin status som egentlig er katastrofal: ”Hvorfor skal vi bli sittende her til vi dør? Sier vi at vi vil gå inn i byen, må vi dø, for det er hungersnød der. Blir vi sittende her, må vi også dø. Kom, nå går vi over til arameernes leir! Lar de oss leve, berger vi livet; og dreper de oss, får vi dø.”

Så skjer det utrolige. I skumringen beveger de fire spedalske seg mot arameernes leir. Da de kom til utkanten av leiren fantes det ikke en mann der. Herren hadde nemlig laget det slik at arameernes hær hørte larmen av vogner og hester og så stakk de avgårde i all hast for å redde sine egne liv. De forlot teltene, hestene og eslene sine, ja hele leiren slik den var, og flyktet for å berge livet.

Inn i leiren kommer de spedalske og får se en leir som bugner av overflod – med mat, drikke, gull, sølv og klær. De tar med seg av overfloden og gjemmer byttet bort. Da er det at de sier: ”Det er ikke rett det vi gjør nå. Dette er dagen da vi kan bringe gledesbud. Hvis vi tier og venter til morgenen gryr, fører vi skyld over oss. Kom, nå går vi og forteller dette i kongens slott!”

Dette er en dramatisk historie som har et budskap inn i vår tid. Guds ord er levende og aktuelt også i dag.

Vi har opplevd frelsens under. Vi som var døde i våre synder og overtredelser er blitt renset. Vi har opplevd åndelige velsignelser og rikdommer.

Det er ikke rett av oss å beholde dette for oss selv. Dette er dagen da vi kan bringe gledesbud.

Tenk hvor mange som aldri har fått høre evangeliet. Det er ikke rett at disse gode nyheter blir beholdt i en liten sirkel av mennesker. Vi har muligheter til å gjøre noe med dette!

Apropos, det var de utstøtte – de spedalske – som formidlet håpet og redningen til sine landsmenn. Fortsatt gjelder Guds hilsen og oppmuntring til oss: Det er de som ingen ting er som Gud utvelger og bruker!

Det er dette som motiverer oss. Dette er dagen for gledesbud! Du kan glede deg over å være med på dette!

Kilde:
Troens  Bevis  bladet for mars 2019

Hold deg oppdatert med siste nytt fra misjonsfronten, sterke vitnesbyrd og trosinspirerende artikler.

Få Troens Bevis bladet gratis i postkassa

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave i dag

VIPPS:TROENS BEVIS (#16212)

SMS: TRO BELØP TIL 2377

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter