Tid for å huske dem som lider: Jeg sørger

Nå er fastetiden i kirkeåret begynt. Da er det tid for å huske dem som lider og har det det vondt.

«Alt har sin tid, det er en tid for alt som skjer under himmelen: en tid for å fødes, en tid for å dø, en tid for å plante, en tid for å rykke opp, en tid for å drepe, en tid for å lege, en tid for å rive ned, en tid for å bygge, en tid for å gråte, en tid for å le, en tid for å sørge og en tid for å danse.» Fork 3, 1 – 4.

Akkurat i disse tider er det tid for å sørge og gråte:
• Det er krig i Ukraina, Gaza, Sudan – og flere andre steder. Mange tusener dør. Det er barn, voksne og gamle som brutalt blir drept. Soldater dør på begge sider. Alle disse er elsket av Gud.

• Hamas vil utrydde jødefolket å kaste dem på havet. At en slik terrororganisasjon har en slik innflytelse og oppslutning, er et tankekors. Dette blir underkommunisert i Norge. Hamas må bort slik at Israel kan leve trygt innenfor sine grenser. Det må også bli en løsning for palestinerne.

• Det er urovekkende at jødehatet har blusset opp igjen. Vi må kjempe mot antisemittisme i vårt eget land. Jødene skal bo trygt i Norge.

• Jeg er en israelsvenn og mener at Gud har en plan med sitt eiendomsfolk. Men ingen har satt dette folket mer på plass enn Gud selv. Les i Det gamle testamentet så ser du at Gud advarte dette folket gang på gang når de gikk sin egen vei. Vi trenger ikke å behandle Israel med «silkehansker» og snu ryggen vekk når de gjør overtramp. Urett er urett hvem som enn gjør det. Men vi må behandle dem rettferdig og saklig. Jeg syns ikke norsk media er balanserte nok.

• I mine bønner ber jeg om at de nasjonale ledere kan møtes og at krigene som pågår kan avsluttes.

• Vi som bor langt unna disse konflikter, bør snakke med innestemme. Vi bør være ydmyke overfor alle disse som virkelig lider. Og vi ser alle stykkevis. Ingen har fasiten.

• Det er tid for å stå opp for menneskeverdet. Alle mennesker har like stor verdi uavhengig av nasjonalitet og tro.

• Det er så mye lidelse i vår verden. Det er ikke tid for «å le og danse». Kristenfolket bør nå samles seg i bønn for alle som lider.

Nå er det fastetid. Jeg sørger!

 

Foto: flickr.com/Rehman Chughtai

 

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter