Fra MC-miljøet til aktivitetsleder på Planetene!

– Det har vært mye arbeid, men det har betydd utrolig mye for hele familien å være med, sier den allsidige aktivitetsleder på Planetene, Anders Andersen. Med seg i teamet under Sommerstevnet hadde han både kone og fire barn.

– Vi har ledet en barnegruppe i to år, og det ble etter hvert en utfordring å motivere de to eldste barna våre. Derfor gikk jeg inn som aktivitetsleder for å gjøre noe sammen med hele familien, og spesielt noe som ville ha betydning for barna våre, sier Anders, som bor med familien i Lyngdal.

– Planetene har betydd enormt mye for barna våre. De har snakket om Sarons Dal helt siden januar, forteller Anders sin kone, Anne Synnøve. Med skinnvest og Holy Riders medlemskap er Anders kanskje ikke den typiske barnelederen, men det er ikke tvil om at han har hjertet på rett plass.

– Jeg har alltid vært inne i MC miljøet, og da jeg ble frelst som 21 åring ble jeg med i Holy Riders, forteller Anders. Anne Synnøve har også delt sin manns motorsykkelinteresse, og i flere år var de aktive i MC miljøet på vanlige stevner der de hadde gratis kaffetelt og vitnet om sin tro for MC folket.

– Motorsykkel er en lidenskap i hele familien vår, inkludert de eldste barna, men etter at vi fikk barn har vi jo ikke vært så aktive, det har ikke vært tid for det, sier Anders.

Barn etter forbønn
Og er det noe som ekteparet ikke tar som en selvfølge, er det nettopp barna deres. Etter å ha vært gift i fem år var ekteparet fremdeles barnløse, og en medisinsk utredning av Anne Synnøve viste at hun aldri kunne få barn.

– Mange hadde også bedt for oss, men ingenting skjedde, husker hun. Men da de hadde fem års bryllupsdag, meldte de seg på en ekteskapsweekend. Der var det en kvinne som spurte om de hadde barn. Da hun fikk høre at de ikke hadde det, lurte hun på om hun kunne be for dem. Hun fortalte at de hadde bedt for hennes egen barnløse søster, som deretter var blitt gravid, så hun hadde stor tro for dette.

– Og Anne Synnøve var bokstavelig talt gravid dagen etterpå. Det var helt utrolig, sier Anders. Anne Synnøve sier at på grunn av de omstendighetene, føler de spesielt sterkt at hvert barn har vært en gave fra Gud.

– Først tenkte vi at det ville bare bli med Rebekka, men etter fire år ble jeg gravid igjen. Etter tredje hadde jeg en spontan abort, og jeg gikk til forbønn igjen før jeg endelig ble gravid med minstemann. Jeg har aldri kunne ta graviditetene for gitt, og derfor føler vi nok ekstra sterkt at hvert barn er en spesiell gave, sier Anne Synnøve. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter