Fredskonferanse for 300 religiøse og politiske ledere i Sudan

I etterkant av Aril Edvardsens møtekampanje i Sudan i februar ble det holdt en fredskonferanse med over 300 religiøse og politiske deltagere.

Da møtekampanjen i Sudan var over avsluttet Aril Edvardsen sitt besøk med en «Freds- og Harmonikonferanse» i Khartoum. Bortimot 300 kristne, muslimske og politiske ledere deltok.

Disse fredskonferansene har stor betydning for det framtidige klima mellom religionene, og religiøse minoriteter.

Lignende fredskonferanser og initiativ er blitt holdt blant annet i Rwanda, Kongo og Burundi.

Mest kjent er kanskje Edvardsens berømte møter og håndtrykk med Yasser Arafat i Gaza, påsken 1998. Edvardsen ble i 1999 overrakt en internasjonal fredspris av den Pakistanske president, Mohammed Rafiq Tarar, for gjennomføringen av freds- og harmonikonferansen i Lahore i april 1999, med kristne og muslimske ledere.

Forespørsel fra Somalia

Nyhetene om fredskonferansene i Pakistan, Gaza, Israel og muslimske republikker i Kaukasus, og nå sist i Sudan, er blitt kjent i flere muslimske land. Da Edvardsen forlot Sudan for å reiser hjem via Nairobi, Kenya, ble han kontaktet av somaliske og kenyanske politikere som arbeider for fred i det oppsplittede og krigsherjede Somalia, med forespørsel om å bli involvert i fredsarbeidet for Somalia.

– Men, sier Edvardsen, foreløpig har vi nå hendene fulle med å følge opp aksjonen i Sudan. Vi vil trenge hundretusener av kroner til oppfølgingsarbeidet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter