Planetene i Sarons Dal har gitt meg venner for livet

Vi hadde det kjempegøy alle sammen, forteller trebarnsfaren som har vært både stammeleder for barneplanetene under sommerstevnet i Sarons Dal. ”Glenn – Penn” gleder seg alt til en ny spennende planetsesong sommeren 2006.

Jeg har vært aktivt med på planetene helt fra begynnelsen. I starten var jeg ”stammeleder” sammen med de tre barna våre. Vi hadde det kjempegøy alle sammen.
– Jeg følte det slik at når vi først skulle være i Sarons Dal under stevnet, kunne jeg like godt gjøre noe nyttig. Snart ble jeg spurt om å ta større ansvar, og under stevnet i 2005 var jeg hovedansvarlig for barneplaneten, som innbefatter alt som skjer på barneplaneten.
– Min oppgave var å se til at det hele fungerte; fra måltidene til de mange, spennende aktivitetene utover dagen. Foreldre og noen besteforeldre er med som ”stammeledere”. Andre har tatt seg av barnemøtene, men jeg har fordelt oppgaver og sett til at alt det øvrige går som planlagt.
Glenn Tønnessen er en av de dynamiske lederne som har vært med på å utvikle barne- og ungdomsplanetene under sommerstevnet i Sarons Dal til det fantastiske tilbudet det har blitt, med rundt 700 deltakere.

Ufattelig spennende og inspirende
– Jeg liker veldig godt dette med administrasjon og organisering, og opplever denne formen for barne- og ungdomsarbeid som ufattelig spennende og inspirerende. Jeg har fått tillit og frihet, og finner det intensive planetarbeidet under sommerstevnene som utrolig givende og motiverende, forteller Glenn.
– En ting som har imponert meg er følgende: Noen ledere går igjen på planetene. Disse gjør et enormt inntrykk på meg. Vi har faktisk en del som selv ikke har barn på planetene, gjerne litt opp i årene, likevel står de på for fullt dagen lang. Virkelig imponerende!
– At foreldre som har barn på planetene engasjerer seg er en ting, men når dem som ikke har barn gjør en slik formidabel innsats, da er det bare imponerende, mener Tønnessen.

”Glenn – Penn!”
– Jeg reiser en del rundt og holder familiemøter ellers i året, og treffer mange av barna som deltar på planetene under sommerstevnet. Mange av dem har blitt mine venner for livet. De husker meg igjen og roper: ”Glenn Penn!”, og: ”Du, har du en plan for å gjøre Ola Pola bløt neste år?”
– Barna kommer igjen år etter år. Vi knytter vennskapsbånd til hverandre og det oppstår et tillitsforhold som er enormt sterkt.
– De lever midt oppe i planetene gjennom hele uka og glemmer aldri de mange inntrykkene de har fått gjennom stevneuka, sier Tønnessen.

Glade barndomsminner fra Sarons Dal
– Min mor tok meg med til Sarons Dal som liten. Det gjorde et uutslettelig inntrykk å tilbringe hele stevneuka i Sarons Dal. Men i 13-14 års alderen falt jeg dessverre ifra troen, noe som varte til jeg var 27 år.
– Noe av meg selv lå imidlertid på en måte igjen i Sarons Dal i disse årene. Jeg kjente et drag tilbake dit hele tiden. Derfor var det enormt sterkt for meg å komme tilbake til stevnehallen i Sarons Dal i voksen alder, og ta opp igjen tråden fra barndommen.
– Det er noe av det samme jeg prøver å plante inn i barna som deltar på barneplanetene, og i mine egne barn. Bare det å være i Sarons Dal; tilhøre miljøet og ta inn de mange inntrykkene, er veldig verdifullt. Ungene mine stortrives på planetene og opplever ufattelig mye gøy. Det er aldri tvil om hvor de skal tilbringe deler av sommeren.

Får god oppbakking som medhjelper
– Jeg har veldig stor tro på Troens Bevis og det flotte misjonsarbeidet som drives ut fra Sarons Dal. Misjonskonseptet er bare helt unikt.
– Vi som deltar som frivillige medhjelpere opplever dessuten stor grad av oppbakking og mange klapp på skulderen. Det gjør at du får lyst til å gjøre en ekstra innsats. Du får utrolig mye velsignelse igjen for å delta aktivt som medhjelper under sommerstevnene.
– Jeg vil gjerne oppfordre andre som er engasjert i barne- og ungdomsarbeid rundt omkring i menighetene til å melde seg som medarbeidere til planetene. Du reiser garantert inspirert hjem igjen, og får utrolig mye ”bagasje” med deg i kofferten.
– Det kan komme vel til nytte i menighetslivet resten av året, sier en entusiastisk Glenn ”Penn” Tønnessen, som sikter fram mot en ny spennende planetsesong i Sarons Dal sommeren 2006.

Lyst til å hjelpe til under barneplanetene i sommer i Sarons Dal? Kontakt sentralbordet på (+47) 38 35 75 00.

Se video! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter