Stevnegutter med hjerte på rett plass

Det som begynte med noen slanter i en kaffekopp ble til 3 200 kroner da 3 helt unge gutter ville gjøre noe for Karis Misjon.

 De tre guttene, Mats Roland (11) fra Vennesla, Magnus Mathisen (10) fra Drammen og Magnus Brekka (10) fra Skien klarte etter eget initiativ å samle inn 3 200 kroner på et par timer til Karis Misjon søndag ettermiddag under stevnet i Sarons Dal.

– Det hele var egentlig Mats Rolands ide, forteller Svein Trælandshei, rektor ved misjonsskolen i Sarons Dal.

– Tidligere har han solgt blomster for Karis Misjon, og han hadde visst bestemt seg allerede før han kom at han ville gjøre noe for misjonen under stevnet.

Mats Rolands to nye kamerater, som han ble kjent med i helga, kom med på ideen, og sammen begynte de å sende kaffekopper rundt blant campingfolket i Sarons Dal.

– De ble lagt merke til, og fordi vi syntes det var et veldig flott initiativ ble de utstyrt med skikkelige kollektbørser, forteller Trælandshei.

Dette syntes guttene var veldig gøy, og i løpet av et par timer klarte de å samle inn i alt 3 200 kroner til Karis Misjon. Pengene vil gå til barna som bor på Dina sentrene i Kongo. (Link til Dina stiftelsen)

– Det var visst bare et par som syntes det ble litt masete, ellers ble guttenes initiativ møtt med varme og oppmuntring, forteller Svein, som ikke skjuler at han selv er skikkelig imponert over hva de 3 guttene fikk til.

Alle tre har meldt seg på Kidz-planet denne uken. Mats Roland og Magnus Brekka skal være med på Villmarksgruppa, mens Magnus Mathiesen vil være med på kreativ breakdans. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter