Flekkefjordungdom vant misjonstur til Danmark

11 entusiastiske ungdommer fra Flekkefjord skal bruke høstferien til å fortelle innbyggerne i Nakskov om sin tro.

De 11 ungdommene som tilhører den felleskirkelige ungdomsorganisasjonen SNX i Flekkefjord vant konkurransen om flest medhjelpere under sommerstevnet i Sarons Dal. Gevinsten er en evangeliseringstur til Nakskov i Danmark. Der skal de bruke høstferien til å fortelle byens innbyggere om sin tro.

Nakskov ligger på Danmarks fjerde største øy, Lolland.  Øya har ca. 50.000 innbyggere og av dem bor ca. 15.000 i Nakskov. En del år tilbake mistet byen 1.800 arbeidsplasser da et skipsverft gikk konkurs, og dette har vært en av hovedårsakene til at byen i dansk media  blir kalt ”Byen uten håp”. Men ting utvikler seg i riktig retning og i dag er det 2 store industrier i Nakskov. Vesta, som produserer vindmøller og Danisco som produserer sukker.
Ungdommene skal få være med Ronald Gabrielsen fra Lyngdal som flyttet til Naskov for 2 år siden med sin kone for å drive menighetsplanting. Han har nå ett felleskap på 10-15 stykker.

De dødes rike
-For mange år siden var det en katolsk prest som utlyste Lolland som ”de dødes rike” og dette er også et stempel som har blitt hengende, men det tror vi ikke på, forteller Ronald. Men menighetsarbeidet går ikke på skinner blant byens innbyggere, og han forteller at til sammen har byen mindre enn 100 aktive menighetsmedlemmer.

-Frelsens Hær (Frelses Armeen) har 15-20 medlemmer, Baptistene 2, Folkekirken har ca. 30, Adventistene 4-5 og Frimenigheten  Filadelfia 4-5 stk. oppsummerer han.

-Det er mange med rusproblemer her i byen, og Frelses Armeen gjør et godt arbeid for disse menneskene,  men det har generelt vært vanskelig å samle folk til møter. De første kampanjene vi hadde var det nesten ingen som kom, men også her har vi sett en positiv utvikling, og ved de siste arrangementer vi har hatt, har det vært god oppslutning, forteller han.

Gate og skoleevangelisering
Lyngdølen, med misjonsrøtter fra Afrika, gleder seg til Flekkefjords ungdommene kommer, og ser for seg at de har gatemøter der de inviterer folk til konserter på kveldene.

-Jeg kommer også til å søke om å kunne ha noe opplegg på skolene, og regner med at vi i alle fall får lov til å spille i kantinen under storefri. Det er en ganske stor kantine, og i storefri er det mange folk der.

Roser Flekkefjords ungdommene
Elin Fidjeland som var leder for barne- og ungdomsplanetene under sommerstevnet, har bare godord å si om ungdommene fra Flekkefjord.

–Uansett hva vi bad dem om å gjøre var de velvillige. Jeg er også imponert over at de var veldig selvstendige og klarte å finne ut av det meste på egenhånd, skryter hun. Under planetene var det 16 medhjelpere fra SNX som hjalp til med alt fra å være gruppeledere på planetene til å være nattevakter eller vaskehjelp. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter