Trailersjåfør gleder seg til YouthPlanet

– Dette er min måte å få anledning til å dele vitnesbyrdet mitt med andre ungdommer, sier Asle Hauan som skal være leder på Youth Planet under sommerstevnet i Saron Dal. Til vanlig kjører han vogntog fullastet med godterier.

 – Dette er en fin mulighet til å motbevise at kristenlivet ikke er et kjedelig liv, sier Asle Hauan (21) som skal være med som leder andre året på rad på Youth Planet.
Under sommerstevnet arrangerer Sarons Dal store barne- og ungdomsleirer som går over 5 dager. Det finnes grupper for alle aldre, og flere ungdommer kommer fra andre deler av landet for å delta.

– Flere av ungdommene som kommer på Youth Planet har ikke kristen bakgrunn og kommer på grunn av alle de gøye aktivitetene. Men i løpet av stevneuka i fjor ble det fine samtaler med flere av dem, forteller Asle.

Til vanlig er han yrkessjåfør og kjører langtransport mellom Lillestrøm og Stavanger med ansvar for alt godteriet til flere kiosker og bensinstasjoner. Han er også aktiv i det kristne ungdomsmiljøet i Kvinesdal hvor han bor, og sier at da han var i tenårene ble det aldri anledning til annet enn weekendleirer med menighetens ungdommer.

– Barne og ungdomsplanetene i Sarons Dal er ”himlane moro”. Jeg får jo være med på alle aktivitetene også, slik som paintball, rafting på Evje, vannski etter kabel eller å gå på stranda. Flere av disse tingene koster jo mye til vanlig, så for meg er det en fin bonus med det å være ungdomsleder, mener han.

Men det er ikke bare aktivitetene som gjør det opplevelsen verdt, ifølge Asle. Samlingene først på dagen åpner for fine samtaler resten av uken, har han erfart.

– Da var det til og med ei jente på gruppen min som gjerne ville ha undervisning om helbredelse og håndspåleggelse, så flere av ungdommene har uten tvil også interesse av bibelundervisningen, sier han.

– Jeg fikk også anledning til å invitere ungdommer på møter i min menighet og i menigheter som lå dem nærmest. En av dem har jeg nå truffet på møter i min egen menighet i løpet av vinteren, forteller han.

– I fjor hadde jeg 15 stk. på gruppa mi, 12 jenter og 3 gutter. Det gikk veldig greit, det var en ”himlane” flott gjeng. Miljøet oss ledere imellom var også veldig bra, og jeg fikk flere nye kamerater som jeg har holdt kontakt med i løpet av året, poengterer Asle.

Det er behov for mange flere frivillige ledere på barne- og ungdomsplanetene fra mandag 16. juli til fredag 20. juli. Kontakt Elin Fidjeland på 38 35 75 10 for mer informasjon om du er interessert. Gratis mat og opphold.

Foreldre til barn som skal delta er også velkommen som ledere – du velger selv hvilken aldersgruppe du vil være med på. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter