Vitnet og bad for ungdommer i Romania

Siste helgen under Sommerstevnet i Sarons Dal sendte MissionPlanet tolv ungdommer til Romania på team i ti dager. Der arrangerte de sommerleir for ungdommer fra Timisoara.

Allerede siste fredagen under sommerstevnet i Sarons Dal reiste tolv ungdommer med ledere på misjonstur til Romania. Ungdommene hadde deltatt på MissionPlanet, et helt nytt konsept for dem som er ferdig med ungdomskolen. Under uken i Sarons Dal fikk ungdommene ledertrening og ansvar både under møter og for yngre barn som var med på de andre planettilbudene. Denne treningen var med på å forberede dem for en ennå større utfordring; ansvar for en ungdomsleir i Romania.

– Så snart vi kom på ferjekaia i Kristiansand begynte ungdommene å vitne og be for folk de møtte. Jeg tror de ble veldig overrasket over å oppdage hvor åpne folk var for kontakt. Slik fortsatte det hele turen ned til Romania mens vi reiste som interailturister på toget, forteller Helge Flatøy som ledet MissionPlanet.

Han forteller videre at i Romania fikk de så vidt tid til å installere seg før leirdeltagerne kom.
– Allerede første kvelden fikk vi be med seks av de rumenske ungdommene til frelse.

Leiren bestod av ungdommer fra en menighet i Timisoara  som var 16 år og oppover og som hadde invitert med seg venner. I tilegg til aktiviteter ble det holdt to daglige møter, en morgensamling og et kveldsmøte.

– Menigheten var strålende fornøyd. De hadde ikke klart dette alene, forteller Helge.

Han legger til at det var fantastisk flott å se ungdommene som hadde vært på MissionPlanet i aksjon.

– De var utrolig entusiastiske og stod virkelig på hele turen. Til å være første år med MissionPlanet var det ekstremt vellykket, og vi er allerede i gang med neste års planlegging! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter