Med hjerte for barna

Familien Khan var med på Sommerstevnet i Sarons Dal for 5. gang i år. Hele familien på seks er planetledere eller hjelper til på annet vis.

 Siri og Taleeb er populære planetledere. Mange av barna husker dem fra tidligere år, og når gruppene skal deles inn vil de gjerne tilbake til Siri og Taleeb.
– Jeg synes det er utrolig flott å få være her igjen. Å få be med barna for unådde folkeslag er fantastisk. Barnearbeid har alltid vært på hjertet vårt, så dette er midt i blinken, sier Taleeb.

Dette er andre året i Sarons Dal at hele familien på seks er medarbeidere.
Ishak (16) er leder på barneplaneten og spiller bass under barnemøtene. Mikael (14) er leder på barneplaneten og spiller gitar på barnemøtene, mens Marie Zoe (10) og Daniel (8) er med og synger og spiller drama under barnemøtene.

Ut i misjonens tjeneste
Men det som kanskje skiller dem mest ut fra de andre medhjelperne på stevnet er distansen de har reist for å komme til Sarons Dal. For ett år siden flyttet nemlig familien til Pakistan for å starte et hjelpearbeid blant jordskjelvsofrene fra katastrofen som rammet Nord-Pakistan i 2003.

-Jeg har alltid jobbet med barn, og da jordskjelvet kom i 2003 følte jeg at Gud gav meg en tanke i hjerte om å gjøre noe for ofrene. Siri og jeg har alltid ønsket å dra ut i misjonens tjeneste. Da tenkte vi ikke Pakistan, men andre områder. Men fordi jeg kommer fra Pakistan begynte tanken å ta form at det kanskje var mer naturlig å reise dit siden vi allerede kjenner språket, landet og kulturen, forklarer Taleeb.

Hva med de farløse?
De reiste opp til jordskjelvsområdet i 2007 og ble slått av de forferdelige forholdene folk lever under. Det er fremdeles store teltbyer der de som mistet alt fremdeles bor.

– Det som lå på vårt hjerte i første rekke var de foreldreløse barna, men de sa til oss, hvorfor ikke utvide visjonen til de farløse?
I mange familier er det bare kvinner og barn igjen. Da kun 0,3 prosent av kvinnene i dette området var i jobb, har de fleste familiene ingen inntekt, og alle lider forferdelig, forklarer Taleeb og Siri.

Etter grundig overveielse pakket de en container sommeren 2008 og flyttet til Pakistan med hele familien for å starte hjelpearbeidet.
– Det første året vi har vært der har vi etablert en syskole for kvinner. Da de fleste i dette området går til skredder for å få sydd klær, kan kvinner som kan sy og har en symaskin tjene til livets opphold for seg og familien. En symaskin koster kun 400 kroner, og alle som går på det 6 måneders gratis kurset, får en symaskin med seg.  Flere av kvinnene har allerede kommet gledesstrålende tilbake til skolen, gjerne med et fat med søtsaker de har laget fra sin første lønn, for å feire at de har begynt å tjene litt penger.  Dette er bare begynnelsen på arbeidet vårt, men vi tar ett steg av gangen.

Mirakler i Swat-dalen.
Siri forteller at noe av det mest dramatiske hun opplevde i løpet av det første året i Pakistan var da hun og en misjonær venninne, Lise Rudvin, var på vei nordover i mai.  De fikk plutselig en nød sms fra en kirke i Swat-dalen der tusenvis av mennesker var på flukt fra Taliban. En nyutdannet biskop fra misjonshøgskolen i Stavanger var nettopp ankommet en luthersk kirke i denne dalen og trengte hjelp. Da Siri og Lise kom frem kunne de ikke tro hva de så. Hele kirken var overfylt av flyktninger fra minoritetsgrupper, deriblant mange hinduer. Der fikk menneskene på flukt søke ly, og på kvelden ble det holdt møter hvor navnet Jesus ble forkynt.
-Vi så mange hinduer og andre komme til tro. Vi så også at flere hinduer ble helbredet ved forbønn. Guds nåde var nær midt i alt det forferdelige. Men det som slo meg er at vi, som kristne, må faktisk gjøre noe. Gud er tilstede over hele jorden med sitt nærvær, men vi er hans armer og ben, sier Siri.

Lader batteriene i Sarons Dal
Etter et år med nye opplevelser og inntrykk, er familien glad for å få ladet batteriene i Sarons Dal.
– Og ikke minst at vi kan gå til dekket bord med ferdig middag. Det er utrolig deilig å slippe å lage middag! Også må vi også legge til at vi synes Sarons Dal behandler medarbeiderne sine så utrolig godt. Det er også en av grunnene til at vi kommer tilbake, år etter år, smiler Siri mens Taleeb nikker bekreftende. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter