– Unge mennesker er fremtidens ledere

David Hasseløy var forkynner på YouthPlanet sist sommer. Han jobber på fulltid med ungdommer, og tror Norges menigheter trenger ett tankeskift der hver generasjon lever for å løfte neste generasjon frem.

– Unge mennesker er fremtidens ledere. Hvis vi ser på sportsverden i dag, er de største stjernene unge mennesker i slutten av tenårene og starten av tjueårene. Grunnen til at de er stjerner er at de begynte å jobbe bevisst og målrettet allerede i ung alder. Resultatene av bevissthet i ungdomstiden har gjort at de er vinnere i dag. Jeg tror Youth Planet er et sted der unge mennesker kan bli trent til å bli vinnere i livet.

– Satses det nok på de unge i våre menigheter?
– Jeg tror spørsmålet er feil, om jeg får lov å være litt vanskelig. Jeg tror ungdomsarbeidene vi driver i Norge må være mer enn satsninger i tid og penger. Jeg tror Norges menigheter sårt trenger et tankeskift der hver generasjon lever for å løfte neste generasjon frem, i stedet for å tviholde på sin kultur og sine gjøremåter. Om vi ikke forstår metodene deres alltid, skal vi be for dem, heie på dem, åpne hjemmene våre for dem, og la de unges stil og uttrykk prege forsamlingene våre i større og større grad, for det er de som er fremtiden. Og det er de som skal ta kirkene våre videre.

– Misjonsgløden er avtagende i mange menigheter. Hvordan kan misjonsiveren nå nye høyder?
– Jeg ser at ungdommer gir seg hen til det de ser fungerer. Mange unge driver misjon ved å dele evangeliet på skolene sine gjennom skolelag, mens andre reiser på sommerteam i den vide verden. Andre igjen reiser ut og planter menigheter i Europa og verden. Der det forkynnes om misjon, og henvises til prosjekter og misjonsmetoder som fungerer, gir folk seg til å drive med misjon. Derfor tror jeg undervisning og historier om misjon, samt fornyelse av hvordan vi «gjør misjon» kan bidra til å øke misjonsengasjementet, og gjøre det attraktivt å bli en misjonær.

– Hvorfor bør de unge satse på planetene og sommerstevnet i Sarons Dal neste sommer?
– Fordi jeg mener at planetene har en god kombinasjon av action og moro, blandet med tydelig Jesusfokus og sterke møter. Å reise på planetene er en investering i sin egen og i Norges fremtid som kommer til å merke barn og unge – ikke bare under planetene, men i lang tid fremover. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter