Fikk brevkurset – Ble helbredet for beinkreft

Oppgitt av leger og søvnløs av smerter, visste Arlene at døden nærmet seg. Men da en Troens Bevis sin evangelist i Burundi gav henne Brevkurset «Det Nye Liv», begynte hun å lure på om Gud kunne ha en plan for hennes liv også.

Troens Bevis prioriterer misjon i verdens mest sårbare områder. Der det er stor fattigdom og mangel på muligheter. Men gjennom vitnesbyrd ser Troens Bevis gang på gang at evangeliet løfter mennesker, og det skaper noe nytt. Burundi er i dag nummer to på listen over verdens fattigste land. Men Troens Bevis sine 18 brevkursevangelister i dette landet gjør en fantastisk jobb. De går til skoler, besøker fengsler, samler kvinner og arrangerer ungdomssamlinger.

Her kan du lese hvordan noe så enkelt som et brevkurs kan gi mennesker et helt nytt syn på livet.

Her er historien til Arlene Akimana:
«Da jeg var 15 år begynte det høyre beinet mitt å plage meg. Det klødde veldig. Snart kom smertene. Faren min er død, men min mor tok meg etterhvert til legen. Etter undersøkelser ved flere sykehus fant de ut at jeg hadde beinkreft. Det var ganske opplagt da jeg hadde en stor svulst og beinet mitt føltes som det holdt på å råtne bort. Vi gikk til mange leger, men ingen kunne hjelpe. Jeg måtte bruke krykker og jeg klarte ikke å sove på grunn av smertene. Jeg mistet alt håp og forstod at selv legene kunne ikke hjelpe meg etter to måneder på sykehuset. Da jeg ble overført til et annet sykehus i hovedstaden, fikk jeg besøk av evangelistene til Troens Bevis. De gav meg Brevkurset «Det Nye Liv», og det gav meg noe annet å fokusere på enn smertene. Jo mer jeg leste, dess mer vokste håpet i hjertet mitt. Kanskje det ennå var håp fordi Gud hadde planer for livet mitt? En dag da evangelisten som hadde gitt meg kurset kom på besøk, spurte jeg om det som jeg hadde lest var sant. Kunne Gud virkelig helbrede beinet mitt? Han svarte at Gud kunne helbrede meg dersom jeg ville tro på Han. Jeg svarte at jeg trodde, og evangelisten ba for meg. Den dagen opplevde jeg et mirakel. Fra den dagen begynte jeg å bli bedre, og nå trenger jeg ikke å bruke krykkene lenger. Jeg har kommet hjem fra sykehuset og har vært tilbake for å sjekke meg. Leggen er normal, svulsten i beinet er borte og smertene har forsvunnet. Jeg er så takknemlig for Brevkurset som gjorde at jeg fikk lese Guds ord. Det helbredet meg fra min sykdom og hjalp meg å møte Jesus.»

Troens Bevis har i dag syv oppfølgingskontor, eller New Life Schools, for Brevkurset «Det Nye Liv». Kurset er en grunnleggende introduksjon til evangeliet. Det brukes som oppfølging til kampanjer og verktøy i hendene til våre evangelister. Inntil nå har 6,5 millioner elever fullført kurset.

Ønsker du å støtte trykkingen av brevkurset, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter