Frelst i Afghanistan gjennom Miracle Channel

Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal fortsetter å høre fra TV-seere i arabiske land.

Miracle Channel krysser stengte landegrenser hver eneste dag med evangeliet. Tusenvis av arabiske TV-seere følger TV-kanalen fra Troens Bevis Verdens Evangelisering gjennom apper på mobilen, på PC og på TV. Men som resten av Troens Bevis sine virkegrener er Miracle Channel sitt oppdrag også å hjelpe lokale kristne å gripe fatt i misjonsbefalingen. Etter å ha bodd i land der de opprinnelige kristne har vært en forfulgt minoritetsgruppe i flere hundre år, har hverdagen ofte handlet mer om å overleve enn å spre de gode nyhetene om Jesus. Spesielt når trusler og falske anklager ikke er uvanlige konsekvenser av å evangelisere. Den siste tiden har 45 tenåringer i et arabisk land vært med på et evangeliseringsseminar i regi av Miracle Channel.

45 tenåringer
Oppfølgingskontoret til Miracle Channel forteller at 45 ivrige tenåringer ble med på et apologetikk seminar over 6 leksjoner der de fikk opplæring i evangelisering og forsvar av troen. For dem som inngår dialog med muslimer, er det gjerne en del faste spørsmål om Bibelen og den kristne troen som går igjen. Dersom en ikke kjenner til bibelens lære og historie i sammenheng med hva Koranen lærer, kan det ofte være utfordrende å svare på spørsmålene fra muslimer.

Syrere
Miracle Channel hører også fra Syrere som ringer rett fra krigssonen. Mange lurer på hvordan Gud kan tillate alt det vonde de nå opplever, og mange vil gjerne ha forbønn. Miracle Channel har også en videosnutt på Facebook og på kanalen mellom TV-programmene. Videoen er en bønn for Syria der TV-seerne oppfordres til å være med og be for dem som lever i krigssonen.

Bibelutdeling
De siste månedene har Miracle Channel delt ut 200 bibler. Av dem er 150 gitt til muslimer som gjerne vil ha en bibel for å lære mer om Jesus.

Disippelskapsgrupper
Det er nå over 140 seere fra muslimsk bakgrunn som er med i Miracle Channels disippelskaps kurs på nett. Alle deltagerne har en personlig mentor som følger dem opp. Hensikten er å hjelpe dem å vokse i den kristne troen. Kurset er utformet i samarbeid med Ungdom i Oppdrag og ikke ulikt deres DTS, men tilpasset Miracle Channels målgruppe og deres behov.

Vitnesbyrd
Abdullah tok kontakt med Miracle Channel over nett. Han fortalte at han opprinnelig kom fra Egypt, men jobbet i Afghanistan. Han bestemte seg for å følge Jesus etter å ha sett på Miracle Channel. Kort tid etterpå skjedde det en serie med hendelser som gjorde at han måtte flykte. Han søkte ly i hovedstaden i Laos. Der fikk Miracle Channel kontakt med en kristen fra muslimsk bakgrunn som gjerne ville hjelpe han. Ahmeds mål er å komme til et land der han kan være trygg med sin nye tro.

Saad fra et annet arabisk land tok kontakt over telefonen. Miracle Channel fikk dele evangeliet med han og svarte på spørsmålene hans om Jesus og Bibelen. Innen måneden var over hadde han tatt imot Jesus som sin frelser og bestemt seg for å bli med i en menighet. Han går nå regelmessig på møter, men han fortsetter å ringe for å få råd og forbønn.

Mohamed bestemte seg også for å ta imot Jesus etter å ha sett på Miracle kanalens TV-program. Med stor interesse hadde han fulgt programmet som heter «Spørsmål om den kristne tro» der seere kan ringe inn med spørsmål. Hovedandelen av dem som ringer er muslimer. Han hadde mange spørsmål om hvordan han skulle leve som en kristen, og om sin nye tro. Men etter kort tid måtte han flykte fra landsbyen sin på grunn av forfølgelse. Han reiste da til en større by der han var mer anonym. Han fikk hjelp til å få jobb i en kafé, og begynte å møte regelmessig med en av Miracle Channels disippelskapsgrupper. Oppfølgingskontoret fikk også kontakt med en ortodoks prest som var villig til å hjelpe han.

Tusen takk til deg som er med og støtter Miracle Channel gjennom forbønn og gaver. Miracle Channel når ut til millioner TV-seere med evangeliet hver eneste dag. Vær gjerne med og be for våre arbeidere i den arabiske verden. Be for beskyttelse både for dem og for TV-seerne som tar kontakt med oss.

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til TV-arbeidet|20000} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter