Vanja og Peter leder Miniplaneten for åttende år på rad

På Miniplaneten (2 til 4 år) er det tilrettelagt for at de minste barna og foresatte får en hel uke sammen med koselige aktiviteter i sommerferien.

– Da vi kom til Sarons Dal sammen med Sørlandskirken for første gang for åtte år siden, sa vi at dette gjør vi i ti år, så revaluerer vi etterpå, forteller Vanja Haltorp.

I år er Vanja og Peter Haltorp fra Fevik med som ledere for Miniplaneten under Sommerstevnet for åttende år på rad. Og de har ikke angret sin opprinnelige beslutning om å hjelpe til som planetledere.

– Vi har fire barn fra 8 til 15 år, og for oss har det vært viktig at alle barna våre har fått høre Guds ord på de forskjellige planetene gjennom oppveksten, så får vi foreldrebonus når vi kan få med oss litt på kveldsmøte, legger Vanja til med et smil.

Peter Haltorp på sin side har bokstavelig talt vokst opp i Sarons Dal under stevnene som sønn av forkynner og gode Sarons Dal venn, Kjell Haltorp.  

– Men jeg kom ikke fra en kristen familie. Jeg tok et standpunkt for Jesus i ungdomsgruppen i Fjære kirke da jeg var 15 år gammel, forklarer Vanja. Det var venner som hadde invitert henne med i ungdomsgruppen, og etterhvert som hun ble eldre traff hun mannen sin i det lokale kristne ungdomsmiljøet. Så  Vanja har selv erfart den langsiktige betydningen av barne- og ungdomsarbeid.  

Vanja startet siden opp og drev søndagskolen i Sørlandskirken de første ti årene, og Peter er nå leder for Tentro-gruppen i menigheten.

– Det som er så spennende med Sommerstevnet i Sarons Dal er at det er liksom blitt vårt Stevne i menigheten. Nesten alle i menigheten er med, og de fleste hjelper under planetene på forskjellig vis. Vi går og gleder oss til det hele året, og vi spør hverandre stadig hvilken planet vi skal hjelpe til på, ler hun.

– Og jeg må understreke at dette absolutt ikke er et ork for oss. Det er noe vi ser frem til og gleder oss til hele året, selv om vi nok er litt slitne når Stevnet er over!

Peter Haltorp er musiker og er også med og spiller under familiemøtene i Sarons Dal-hallen hver formiddag.

Miniplaneten skiller seg ut fra de andre planetene med at barna må være i følge med en voksen på grunn av sin unge alder.

– Det som vi synes er så bra med Miniplaneten er at barna får en hel uke sammen med mamma og pappa til å leke og kose seg. Det er jo ikke så ofte barn i Norge får det lenger, resonnerer hun.

– De siste årene har vi hatt bortimot 100 barn sammen med foreldrene deres. Vi synes også at det er veldig gøy å sette vårt preg på det Miniplaneten med litt nye aktiviteter fra år til år, tilføyer Vanja.

Miniplaneten begynner hver morgen kl. 10:00 sammen med Barneplaneten på familiemøte inne i Sarons Dal-hallen. Her er det et flott opplegg med lovsang, skuespill og morsom underholdning.

Etter samlingen går små og store til eget område fullspekket av rutsjebaner, hoppeslott, sandkasser, husker, sklier og mye mer. Det blir også turer til badelandet i Sarons Dal og mulighet til å sitte på med hest og kjerre, samt ansiktsmaling. En enkel lunsj nytes midt på dagen. Utover ettermiddagen drar hovedlederne i gang en sangstund med barna med de gode og kjente barnesangene som «Min båt er så liten» og «Mikkel Rev». Hver dag har også en festlig avslutning sammen med Barneplaneten foran hallen.

– Men vi må minne folk om å være så snill å melde seg på så fort som mulig. Vi har begrenset plass, og det er så trist når vi må si nei til foreldre under Stevnet fordi det er blitt fullt, avslutter Vanja og Peter. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter