Markus Kvavik er ny pastor på YouthPlanet

Allerede som 12-åring fikk Markus en umettelig appetitt for Guds ord. I sommer vil han gjøre Jesu ord relevant for dagens generasjon ungdommer.

Den nye ungdomspastoren på YouthPlanet (13 til 18 år) under Sommerstevnet i Sarons Dal gleder seg til årets Sommerstevnet. Da får han nemlig anledning til og levendegjøre relasjonen med Jesus for Sommerstevnets ungdommer på YouthPlanet. Til vanlig er Markus Kvavik (20) å finne som ungdomspastor i Lyngdal Misjonsmenighet, samtidig som han studerer teologi og ledelse ved HLT.  

– Vi har en veldig stor ungdomsgruppe i Lyngdal Misjonsmenighet på 130 til 140 ungdommer som samles hver fredag. I tillegg har vi også 60 til 70 ungdommer som kommer sammen i smågrupper som vi kaller Connect i løpet av uken, forteller den energiske ungdomspastoren.

Hva tror du er grunnen til at dere har et så stort ungdomsarbeid i Lyngdal? Andre steder sliter de gjerne med å samle ungdommer?

– Det har vært gjort et veldig godt arbeid over mange år. Grunnsteinene har væt lagt, og de bygger vi videre på. Også er det jo gjerne slik at der det er folk, kommer det mer folk, resonnerer han.

– Vi har fokus på Jesus og at det skal være relevant. Ganske enkelt, legger han til.

Markus sin oppgave på YouthPlanet er først og fremst å tale, noe han ser frem til.

– Det blir veldig spennende å treffe ungdommene. Jeg tror at Gud har en god plan for leiren og festivalen, sier han.

– Og jeg synes det er veldig gøy å få lov til å komme og tale. Jeg trives veldig godt som forkynner for ungdommer. Jeg opplever at ungdommer generelt søker etter Gud.

Det er mange som velger Han vekk, men vi opplever at det er også mange som søker etter noe som er større.

Hva taler du om da?
– Jeg taler om Jesus og hvordan han er relevant i hverdagen vår. Jeg forsøker å bruke aktuelle eksempler fra hverdagen som ungdommene kjenner seg igjen i. Det kan være f. eks sosiale medier. Hva man ønsker å ta inn over seg og hvor vi henter vår verdi fra. Jeg prøver å tale om kjærligheten som Gud gir oss. Det er en kjærlighet som har mye større betydning enn aksepten mange søker gjennom antall likes på Instagram og Facebook.

Selv vokste Markus opp i en kristen familie i Lyngdal og var med på alt som var av møter og aktiviteter og søndagsskole i menigheten deres. Men i stedet for å bli vaksinert mot møtevirksomhet for all framtid, ble appetitten hans for Guds ord for alvor vekket da han var 12 år gammel.

– Som 12-åring fikk jeg en veldig trang til å lese i Bibelen, og bestemte meg for å lese ett kapittel hver kveld. Jeg leste gjennom Bibelen og har aldri stoppet, sier den unge teologistudenten.

– Jeg ble bare mer og mer glad i Jesus og har opplevd mye positivt med han. Planen min var å bli lærer, men i løpet av ungdomsskolen opplevde jeg sterkt kallet til å jobbe på fulltid i menighet. I 2011 ble jeg ansatt som ungdomsarbeider i Lyngdal Misjonsmenighet, og jeg synes det er veldig givende å få lede ungdommer mot og til Jesus.

Noe Markus Kvavik vil få god anledning til å gjøre under Sommerstevnet i Sarons Dal. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter