Emeline og Sunniva til Planetene

For fjerde år på rad kan vi glede oss til besøk av lovsangssøstrene Emeline og Sunniva til barnemøtene under Sommerstevnet i Sarons Dal. De populære søstrene har utgitt fem CD-er og er også kjent fra Barne-TV på NRK.

– Vi er blitt veldig velsignet som familie av Sommerstevnet i Sarons Dal, det er noe av grunnen til at vi prioriterer Stevnet igjen i år, sier Lise Gulbrandsen, mor til Emeline og Sunniva.

Under Sommerstevnet kommer Emeline (18) og Sunniva (16) til å lede lovsangen på kveldsmøtene fra 5 år til 4. klasse. Og kl. 9:30 hver morgen vil de være med på samlingene for Kidz og Tweens.

Lise forteller at nå som jentene er blitt eldre og de også er blitt fosterhjem, trapper de ned reisingen noe både i helgene og utover sommeren. De blir derfor kun å finne under to stevner denne sommeren, tre dager på Liv og Vekst også rett til Sommerstevnet i Sarons Dal.  

– Til daglig er vi med i Misjonsforbundet, men vi har i alle år besøkt forskjellige stevner og menigheter i hele landet. Jeg må si at vi er veldig imponert over Sommerstevnet i Sarons Dal og hvordan dere møter behovene til alle som kommer, og ikke minst barna og ungdommene, sier Lise.

– Det er en av årsakene til at vi gjerne kommer igjen. Ikke minst minstemann i familien, Theodor på ni, koser seg veldig med sitt eget opplegg på Planetene. Her er det noe for oss alle sammen.

Den musikalske familien som brenner for lovsang har reist Norge på kryss og tvers siden Emeline og Sunniva var forholdsvis ni og syv år gamle. Før der igjen var de allerede med og sang i menigheten deres. De har gitt ut fem CD’ er sammen og har som mål å engasjere hele familien i lovsangen.

– Jeg brenner veldig for at barna skal få oppleve å synge lovsanger sammen med foreldrene og de eldre. På tvers av generasjonene. Jeg synes derfor det er veldig bra når forsamlinger legger opp til at barna kan være tilstede under lovsangen, om det kun er for 15 minutter. Da tror jeg også overgangen fra søndagsskolen til de voksne møtene, som ofte skjer i 12-års alderen, blir lettere for de unge, tror Lise.

– Men vi er også blitt veldig rørt under barnemøtene på Sommerstevnet. Vi har opplevd at helt små barn våger å komme frem til mikrofonen og for eksempel si en enkel bønn på en setning. Det rører oss!

Ellers forteller Lise at de fleste tilbakemeldingene de får på virksomheten sin gjerne kommer gjennom e-poster.     

– Men de fleste tilbakemeldingene vi får kommer ikke etter konsertene eller møtene, men via e-poster og tekstmeldinger fra foreldre som lytter til CD ‘ene våre. Barna har kanskje fått dem i gave, også fortsetter foreldrene å lytte til musikken i bilen etter at barna er godt på skolen.

Mange av disse foreldrene er ikke kristne, men det er tydelig at tekstene rører ved dem. Den siste CD’ en vi gav ut var for både barn og voksne nettopp av denne årsaken.

Men ettersom barna nå blir eldre, forandrer også rytmen seg i familien Gulbrandsen           

– Vi pleide gjerne å være borte to helger i måneden, vi kunne f. eks. reise til Ålesund og Trondheim, og når vi var hjemme, ledet vi lovsangen i vår egen menighet, forteller Lise.

– Hele familien ønsket å gjøre dette, og vi holdt også barnekor seminar i tillegg til konsert, så det er klart at det har krevd mye av Emeline og Sunniva og resten av oss.

– Men nå som jentene er blitt eldre, og vi også er blitt familiehjem for ungdom mellom 12-18 år, har vi begynte å kutte ned på så mye reising. Nå besøker vi helst menigheter i Aust- og Vest-Agder, i tillegg til det vi gjør i vår egen menighet. Nylig var vi på Froland og på Fevik, det var veldig hyggelig.

Emeline er for øvrig lovsangsleder i menigheten deres mens Sunniva har signert platekontrakt i et annet plateselskap.

Til vanlig går familien i Arendal misjonsmenighet der pappa Tony også er musikkpastor.

– Tony og jeg traff hverandre på et møte der Åge Åleskjær talte da vi var 17 år gamle. Vi holdt på med lovsang før jentene ble født, så det var naturlig at det er blitt en så stor del av familien vår, sier Lise.

Lise røper at det er Tony som skriver musikken, mens hun står for tekstene.

– Tony kan får melodien og musikken til en sang veldig raskt, men jeg må gjerne bruke opp mot en uke før jeg blir fornøyd med teksten, sukker hun.

– Men det som har vært viktig for oss er at jentene har fått prege musikken vår fra de var små, og det de har vært opptatt av på forskjellige stadier, noe som reflekteres på CD-ene våre, legger hun til.

Planetsjef Siv Camilla Ottesen i Sarons Dal understreker at hun er svært takknemlig for at familien velger å prioritere Sommerstevnet i Sarons Dal igjen.

– Vi er veldig glad for å få familien med i år, spesielt når vi vet at de har kuttet betraktelig i antall arrangement de deltar på i sommer. Det setter vi veldig pris på og jeg vet at hundrevis av barn vil ha stor glede at deres sang og musikk! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter