Meld barna på Planetene i Sarons Dal

 – Vær tidlig ute med påmeldingen, minner Siv Camilla Ottersen, som er ny leder for Planetene i Sarons Dal. 

– Vi ser at det er enkelte planeter som fylles fort opp, og det er ikke hyggelig å måtte fortelle foreldre rett før stevnet at Planeten de ønsket er full. Så vær så snill og vær ute i god tid, understreker den nye Planetlederen.  

Siv Camilla gleder seg til å ta fatt på den nye oppgaven som Planetleder. Hun har jobbet side om side med Cecilie Nyland det siste året, og vet litt om hva hun går til.

– Men jeg regner med at hodet vil nok koke litt og at mannen min må belage seg på å være alenefar i Sarons Dal under Sommerstevnet, selv om jeg bare er noen meter unna, ler hun.

Siv Camilla, som ellers jobber 50 prosent i barnevernstjenesten, forteller at de har tre barn på 6, 4 og 1,5 år. Familien er aktiv i Frikirken på Klepp i Rogaland, men forteller at hun traff mannen sin mens hun var med som ungdomsleder i IMI kirken i Stavanger i ti år.

– Men da vi flyttet ut av byen til Klepp, ble det naturlig å bli med i den lokale menigheten på stedet, sier hun.

Nytt til Sommerstevnet
Er det noe nytt som skjer til sommeren med Planetene?

– Det er klart at vi må gjøre noen endringer fra år til år, men jeg tror barna bare vil oppleve det som positivt. Vi vil få noen nye tilbud på JuniorPlaneten (9-10 år) og KidzPlanet (11-12 år), men de mest populære tilbudene vil fortsette.

I fjor annonserte Rune Edvardsen fra plattformen under Sommerstevnet at målet er å doble kapasiteten på Planetene, fra de 1000 barna som nå deltar, til 2000 barn i fremtiden. Hvordan ser du på det?

– Vi har det Rune sa veldig klart i minne! Det betyr at vi begynner allerede nå å gjøre endringer for å kunne øke kapasiteten. Først og fremst innebærer det at vi må øke det fysiske arealet vi er på for å få plass til alle. Også må vi få flere medhjelpere. Medhjelpere er den store flaskehalsen. Uten medhjelpere blir det rett og slett ikke planeter. Men det er en veldig spennende utfordring. Det er klart at doblingen skjer jo på sikt, nå har vi hatt en jevn økning på 100-150 barn de siste årene.

Fra stamme til evangelist
– Og på Barneplaneten kommer vi til å forandre gruppene fra stammenavn til navnet på en innfødt evangelist. Barna har inntil nå vært delt inn i faste grupper, og hver gruppe har hatt navnet til en unådd stamme. Men nå vil gruppene få navnet til en innfødt evangelist som får støtte gjennom Troens Bevis Verdens Evangelisering. Slik kan barna lære litt om sin innfødte evangelist og misjonsarbeidet til Troens Bevis.

Hva vil du si er hovedmålet med Planetene?
– Jeg vil si at jeg ønsker å gi barna en opplevelse med tro, vekst og fellesskap på deres premisser, alt etter hvor de er.

Valgte Jesus som 15-åring
Det hører med til Siv Camillas historie at hun selv valgte Jesus som 15-åring da hun var på en nyttårsleir til Ungdom i Oppdrag.

– Jeg har ikke vokst opp i en aktiv kristen familie. Da jeg var på denne nyttårsleiren som 15-åring ble jeg plutselig klar over at de rundt meg hadde fått med seg noe som jeg ikke hadde, og det ville jeg også ha! Jeg snakket så med en av lederne som ba for meg. Da jeg kom hjem igjen ble jeg med som leder i kirken der jeg ble konfirmert, men der var det ikke så mye erfaring med å ta imot nyfrelste.

Siv Camilla forteller at tre år senere reiste hun på team med Operasjon Mobilisering til Russland. Der jobbet de med rusmisbrukere og alkoholiker noen mil utenfor St. Petersburg.

– Det var der jeg virkelig lærte om disippelgjøring av nyfrelste! Da jeg kom hjem igjen tok jeg videre utdannelse, og var som sagt aktiv i IMI kirken før vi giftet oss og flyttet til Klepp. Så jeg føler at jeg har hatt et veldig rikt liv selv om jeg ikke er så veldig gammel ennå, ler hun.

Så med andre ord, du forstår virkelig betydningen en kristen leir kan ha for barn og ungdom?

– Ja, uten tvil. Det er jo jeg et levende eksempel på selv!

Gå til påmelding → ELLER mer info 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter