Trenger ny leder for Planetene i Sarons Dal

Når Cecilie Nyland slutter som Planetleder etter Sommerstevnet betyr det at Troens Bevis  har behov for en ny leder som kan ta hovedansvaret for barne- og ungdomsarbeidet under Sommerstevnet.

– Når jeg begynte var det i underkant av 600 barn, i fjor hadde vi 930, og i år forventer vi over 1000, så det har vært en veldig vekst. Jeg må si at det har vært veldig gøy å få det til, sier avtroppende Plantesjef Cecilie Nyland.

I seks år har Cecilie gjort en fremragende jobb. Kjent for å holde hode kaldt har hun løst både store og små utfordringer for store og små underveis.
Men hun poengterer at Planetene i Sarons Dal er et samarbeidsprosjekt med dyktige medarbeidere i Troens Bevis og andre frivillige hjelpere, slik at hun har ikke stått alene om ansvaret for å underholde flere hundre barn i fem dager.

– Det har vært fantastisk å være en del av en organisasjon som betyr så mye for mange, på samme tid som det har vært utrolig utfordrende og lærerikt.

Samspillet mellom barne- og ungdomsledere fra flere kirkesamfunn har gjort at vi kunne trekke av noe av det beste Norge har å tilby, påpeker hun.

– Og mange synes det er utfordrende å lage en leir for 1000 stykker, det synes ikke jeg lenger, sier hun og ler.  

– Men jeg har også fått utvikle meg som person, både sterke og svake sider. Og jeg sitter igjen veldig takknemlig for de årene jeg har hatt i organisasjonen.

Hun forteller at det har vært mange høydepunkter, men er spesielt glad for de personlige tilbakemeldingene hun stadig får fra barna.

– Jeg har hørt fra foreldre som sier at barna har erklært streik i familien om foreldrene har foreslått en annen ferie enn Sarons Dal, ler hun.

– Og et annet høydepunkt var for eksempel da ei jente som jeg kjenner kom springende ned på Planetkontoret under Sommerstevnet for å fortelle meg at hun nettopp hadde tatt imot Jesus på YouthPlanet og at hun måtte gi meg en klem. Slike ting glemmer en ikke, legger hun til.

Årsaken til at Cecilie nå slutter er at hun i fjor begynte som ungdomspastor i tillegg til at hun også jobber i skoleverket som fritidsmedarbeider.

– Også har jeg også fått tenåringsbarn etter hvert, så det blir for mye for meg, rett og slett, med tre deltidsjobber og familie. Men jeg kan forsikre den nye lederen om at jeg kommer til å være med i kulissene som frivillig medarbeider fremover, så den nye personen skal ikke mangle støtte og hjelp.

Det er altså grunnen til at Troens Bevis nå søker etter en som kan lede barne- og ungdomsarbeidet under Sommerstevnet i Sarons Dal. Som Cecilie, vil lederen ha ansvar for at leirene som arrangeres under Sommerstevne gjennomføres som planlagt. Jobben innebærer å skaffe og følge opp hovedledere og medarbeidere, utarbeide leirenes innhold i samarbeid med hovedledere, og sørge for informasjon og oppfølging av de påmeldte og deres foresatte.

Cecilie sier videre at hun er ikke så veldig opptatt av sin egen tjeneste og hva jobben har betydd for den, men føler at det har vært veldig fint å bygge opp et tilbud der foreldre og barn kan være sammen i fem dager.

– Også må jeg si at det har gjort inntrykk på meg etter at jeg ble ungdomspastor i Sørlandskirken og hører hvor ungdommene i menigheten har tatt imot Jesus som sin frelser.  Da er det enten på Påskeleir eller i Sarons Dal!

SE HELE STILLINGSBESKRIVELSEN →        

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter