Knallstart på Planetene

– Dette går veldig bra, sier planetsjef Elin Fidjeland etter at bortimot 800 barn er satt i full aktivitet i Sarons Dal denne uken.

 – Spesielt barneplaneten har opplevd en stor økning i år. Der er det nå 170 barn, og siden de har samlinger med miniplaneten, er de nå oppe i 230 barn, forteller Elin.

Tross yr og regn går dagsturene med buss og aktivitetene på området som normalt. For Youthplanet gikk turen den første dagen til Sørlandsbadet i Lyngdal, og på tirsdag var det rafting på Evje. Senere i uken skal de yngre barna på Kidzplanet også prøve seg på rafting.

– Det gikk litt fortere enn før siden det var så mye vann i elva, men det var helt trygt og veldig gøy, forsikrer Sunniva som er med på tredje året.

– Og så var det Marta som egentlig ikke torde å rafte, men vi sa at det var ikke noe å være redd for. Under en vannkrig mellom båtene brukte instruktøren akkurat henne for å demonstrere at det var ikke farlig å falle i elva med våtdrakten og redningsvest, ler venninnene, men forsikrer at Marta ikke tok skrekken og var med på leken.

Positive foreldre
På området i Sarons Dal er det satt opp hoppeslott, klatretårn og svømmebasseng for de yngre. Nymalte T-skjorter ligger også strødd rundt til tørk mens solen glimter gjennom skydekket.

Stadig høres det kommentarer på fra foreldre som at ”dette er knallbra”, og ”nå er det barna som forlanger at vi drar til Sarons Dal”.

Mange av disse foreldrene opplevde i sin tid å dra til Sarons Dal som barn. Flere forteller at nå som de har egne barn kommer de tilbake igjen og er kjempefornøyde med det nye familietilbudet.

Elin sier at lederne på Youthplanet forteller også om sterke møter på kveldene der mange av ungdommene kommer frem for forbønn og søker et dypere liv med Gud. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter