Nytt leirtilbud under Stevnet: Vil tenne unge voksne i brann for misjon

I forkant av Sommerstevnet vil det bli en egen helg for unge voksne. Målet er å lansere et nytt tilbud som vil gi grobunn for nye vennskap, en voksende tro og et hjerte for misjon.

-Nå har vi planlagt en helg fra fredag til søndag 5.-7. juli der vi skal samle unge i alderen 18-30 år for å snakke om viktigheten av misjon, samtidig som vi skal ha det sosialt og veldig gøy sammen, forteller Jonas Hompland (26).

Hvorfor vil dere samle akkurat denne aldergruppen?
-Det er et viktig spørsmål. Vi ser at det er en generasjon som vokser til som ikke er like godt kjent med hverken misjon eller arbeidet til Troens Bevis. Så vi lager den helgen for å se om det er grobunn for at vi gjør noe mer for unge voksne i hele Norge etter hvert. Vi håper det kan vokse til et arbeid som kan tenne de unge i brann for misjon og sette sitt eget preg på Norges misjonsarbeid, slik som tidligere generasjoner har gjort. Norge har jo vært ett av de største sendeland for misjon i verden, i forhold til befolkningen. Nå håer vi at vi på ny kan bli en misjonsmakt med innflytelse i verden.

Hva tenker du kan være årsaken til at den unge voksne generasjonen har mistet fokus på misjon?
-Jeg tror at noe av det er at det har vært vanskelig mange steder å bygge menighet i en sekulær kultur, og da har fokuset vært innad, og ikke så mye utad lengre. Jeg tror vi kan gjøre dette mye enklere, at hver person kan ta eierskap til misjonsoppdraget, akkurat som vi har sett i de tidligere kristne generasjonene. Dette handler ikke om å bli med på en misjonstur, det handler om en måte å leve på i hverdagen.

Jonas Hompland (26) har vært ungdomspastor i flere år. Nå er han med i Troens Bevis sitt Unge Voksne team og reiser rundt og besøker ungdomsarbeid rundt om i Norge.

 

Du har selv vært ungdomspastor og aktiv i ungdomsarbeid siden du var 19 år gammel. Hva tenker du om den oppvoksende generasjonen?
-Jeg tenker at misjonsinteressen er stigende. De yngre generasjonene, generasjon Z (1997-2012) og generasjon Alfa (2012 – i dag) er aktivist generasjoner. Så vi må bare gi dem rett sak å kjempe for. Jeg tenker Troens Bevis må hjelpe menigheter i Norge til å fortsette å peke på misjon ved å peke på Jesus.

UNGE VOKSNE helg:
Dato: 5.-7. juli
Aldersgruppe: 18-30 år
Taler: TB team og Thomas Neteland, (lørdag kveld).

Opplever du at ungdom blir tent i brann når de får høre om hva som skjer i misjonsfeltene?
-Ja, det erfarer vi virkelig. Inntrykket er at det er veldig mange som blir gira. Vi var på Østlandet i begynnelsen av februar. Mens vi besøkte en ungdomsgruppe og snakket om misjon, la de en plan om hvordan de kunne støtte et barn som flytter inn i den nye omsorgsbyen til Troens Bevis i Uganda med 5000 kroner. Det ble vi virkelig imponert over!

Hvem er det dere inviterer til å komme?
-Vi inviterer naturligvis de som er ferdige på YouthPlanet under Sommerstevnet. Mange av de til tidligere Planet ungdommene fra Stevnet som kommer til arrangementet vårt, blir også med som ledere på YouthPlanet resten av uken, så det er helt topp! Også har vi invitert unge voksne og studenter rundt om i Norge gjennom ungdomsarbeidene som vi besøker i løpet av året. Men påmeldingen ligger ute på check-in, så det er bare å melde seg på, oppfordrer Jonas.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter