Brøytestikker og Nådens år

Har du noen brøytestikker i livet ditt? Noe eller noen som viser deg veien videre i livet?  spør Sten Sørensen i månedens leder.

Et sikkert tegn på at vinteren er her, er at det er satt brøytestikker langs veiene. De er forberedelse til at snøen kommer og at brøyting blir nødvendig.

Brøytestikker kommer i ulike varianter alt etter hvor de skal stå og hvor mye de må tåle. De fleste er laget i bambus eller plast med refleks på. Men om du har kjørt over noen av våre fjelloverganger har du sett noen som er både større og mer solide. Over Haukeli og Hardangervidda står det svære brøytestikker i stål. Flere meter høye enkelte steder der en vet at snøen kommer til å legge seg dyp. De er festet godt og står oppe hele tiden, året rundt.

Har du tenkt over hvor nødvendig det er å ha brøytestikker? Vi har bruk for dem når snøen dekker til vei og landskap og vi ikke vet hvor vi skal kjøre. Uten brøytestikker kommer det til å gå galt. Med brøytestikkene som retningsvisere kan vi med større trygghet, fortsette turen selv om været er tøft. Vi kommer trygt fram.

Har du noen brøytestikker i livet ditt? Noe eller noen som viser deg veien videre i livet? Noen eller noe som viser deg hva som har verdi, hva som gir mening til livet, hva som må gjøres eller være ugjort? Vi trenger alle noen brøytestikker, og vi har alle noen. Forhåpentligvis står de der veien går og leder oss mot de mål vi har satt oss. Vi trenger gode mennesker som vi følger etter.

Hvem er brøytestikkene i ditt liv? Hvilke forbilder, idealer og veivisere har du? Hvem er med og setter retning for livet ditt?

Blant mine viktigste brøytestikker har vært mine foreldre og min barndoms menighet. Deretter Baptistenes Teologiske Seminar hvor jeg studerte i fire år. Min kone gjennom snart 40 år er en annen viktig brøytestikke. Jeg må også nevne Aril Edvardsen som har vært en viktig brøytestikke i mitt voksne liv. Disse er som de solide brøytestolpene i Hardangervidda i stål som alltid står der. Jeg kunne ha nevnt flere. Viktige brøytestikker i livet.

Den viktigste av alle brøytestikker og som alltid har vært der, er Jesus Kristus. Han er brøytestikken som stadig gir retning og som også er selve målet.

Et nådens år
I Luk 4, 16 – 21 besøker Jesus synagogen i Nasaret. Han forkynner at nå skal det bli et nådens år fra Herren. Denne dagen reiser selve nåden seg i egen person der i synagogen. Nåden er ikke lenger et teoretisk begrep, en teologisk idé. Nei, nåden har fått to bein og to armer. Nåden har tatt bolig i en menneskekropp.
Noen år tidligere kledde Herren Gud nåden med kjøtt og blod en julenatt.
Tre år etter denne lørdagen i Nasaret, ble nåden pisket til blods og spikret til et kors. Men, nåden kan aldri dø. Det beviste Jesus påskedag.

Vi som har opplevd følgene av et nådens år, må dele dette videre til andre.

Lykke til og Guds signing!

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter