Det fantes ingen englebarn

Har du reflektert over hva juleevangeliet egentlig betyr i ditt liv? Les, kanskje du blir overrasket!

Har du prøvd i egen kraft å etterligne Jesus? Du prøver å bli mer åndelig. Du prøver å bi mer hellig. Og så sier du til deg selv: «Nå skal jeg virkelig ta meg sammen. Jeg skal lese mer i Bibelen, be mer og vitne mer.» Så går det ikke så bra, iallfall ikke i lengden. Du ramler ned til «normalen».

Om vi hadde klart å etterleve Guds standard, trengte ikke Jesus å komme ned til oss. Men vi er av kjøtt og blod. Jesus ikke bare kom, men han ble fullt ut som oss. Og vi er ingen englebarn.

Det første han kom til var en stall. Han ble ett med dyrepasserne. Tenk om Jesus hadde blitt født i et palass? Nå kan alle fattige og mennesker på flukt identifisere seg med ham. For en frelser vi har!!

«Siden barna er av kjøtt og blod, måtte også han fullt ut bli som dem.»
Hebr 2, 14 – 18.

Han var og er Messias. Han er kongenes konge. Han er under, rådgiver, veldig Gud og evig far og fredsfyrste. Han er alt og mere til! Likevel steg han ned i vår syndige og forgjengelige verden. En gang sa Jesus: «Revene har hi, og himmelens fugler har rede, men Menneskesønnen har ikke noe han kan hvile hodet på.» Luk 9. 58.

Har du tenkt på hvordan Jesus og disiplene bodde? Det var ingen flotte hus. Jeg tror de bodde samlet på ett rom. Han spiste og sov med disiplene. Om morgenen kunne han liste seg ut for å bruke tid i bønn. Da visste disiplene hvor Jesus var.

Det var ingen seksstjernes hotell som huset Jesus. Han måtte fullt ut bli som dem!

Hva var vår tilstand ifølge teksten før Jesus kom? Jo, vi hadde frykt for døden. Vi var egentlig livredde fordi alle hadde syndet, og hvordan skal det gå med oss til slutt?

Jesus beseiret døden. Døden kunne ikke holde han fast. Han døde døden. Døden ble til evig liv. Gjennom sin død og oppstandelse ble han vår øversteprest for Gud. Se Hebr 2, vers 17.
Han er en barmhjertig og trofast øversteprest. Han sto opp fra de døde og beseiret døden. Han er førstegrøden. En dag skal også vi stå opp fra de døde til en evig oppstandelse.

Jeg fikk nylig høre en historie fra noen venner. De fortalte at faren til kona ble alvorlig syk. Han lå på sykehuset, og ble forverret, og plutselig trodde de at han var død. Han ble borte for dem. Men så kom han tilbake og fortalte med innlevelse: «Jeg har vært på et fantastisk sted. Det var så fredfullt, flott og deilig. Jeg hadde lyst til å være der for bestandig, men så kom jeg tilbake hit.» Kort tid etterpå døde han, og de kunne ta med seg hans ord om himmelen og hva som venter oss der.

Jesus er prøvd i alt, i likhet med oss, dog uten synd. Nå er han vår øversteprest, barmhjertig og trofast – og han heier på oss alle!

foto: Flickr.com/Nicolai Potamin

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

 

 

 

 

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter