Velkommen til årets viktigste uke!

– Masse gøy, masse lek, gamle og nye venner – og ikke minst Jesus. Slik oppsummerer Planetansvarlig Rebekka Høyer-Hansen en uke på Planetene, som er tilbudet til barn og unge under sommerstevnet i Sarons Dal.

av Harald Mydland

– Stevnet er jo fullt av muligheter, møter, seminarer og treffpunkter for de voksne. Vi jobber for at uka skal være like bra og viktig for barna og ungdommene, sier hun.

Forberedelsene til årets arrangement er i full gang. Selv om Planetene har et godt rykte på seg fra før, er målet alltid å løfte kvaliteten enda noen hakk år for år.

Leder for Planetene, Rebekka Høyer Hansen (midten) sammen med Zoé og Simon Kristiansen, som har ansvaret for YouthPlanet.

 

En levende Jesus
Deltakerne deles inn etter alder, slik at alle får et best mulig tilpasset tilbud.

– Det skjer så mye spennende og livsforvandlende med barna og ungdommene på Planetene, og vi vet at mange har tatt viktige valg om å følge Jesus denne uken. Flere blir helbredet. Det skjer så mye på innsiden ved å være i Guds nærvær, i lovsang, og gjennom å høre taler som de forstår, sier Rebekka.

En typisk planetdag starter med fellesskap og forkynnelse, tilrettelagt etter hvor gamle deltakerne er. De eldste barna og ungdommene avslutter i tillegg dagen med egne kveldsmøter.
– Barna og ungdommene får presentert en levende Jesus som er opptatt av hver enkelt.

De skal få bli kjent med Jesus på en måte som de lett kan forstå, som gir dem et rett bilde av hvem Gud er og hvor høyt de er elsket. Her er ingen utelatt, fastslår hun.
– Det skal være gøy!

Mesteparten av tiden brukes imidlertid til aktiviteter på forskjellige steder i dalen og noen ganger lengre unna.
– Det skal være gøy! Vi vil gi dem spennende opplevelser gjennom aktiviteter, konkurranser og lek. Samtidig har vi veldig dyktige medarbeidere som bryr seg om dem og følger dem hele dagen, både på aktivitetene og på møtene, sier Rebekka.

Hun understreker at arrangøren legger stor vekt på at hver deltaker skal bli sett og ivaretatt. Derfor deles de opp i mindre grupper der de kan samtale om talene, stille spørsmål og be.
– Stevneuka skal ikke bare være masse felles opplevelser og aktiviteter, men også gi varige minner og ha betydning for resten av livet for den enkelte, understreker Rebekka, som oppfordrer alle foreldre til å la barna og ungdommene i familien få ta del i dette.

– Tenk at ditt barn får en slik unik mulighet! Tenk at flere hundre voksne setter av en hel uke, for å gi nettopp ditt barn eller din ungdom et livsforvandlende møte med Jesus Kristus!

Her er fra en kveldssamling for YouthPLanet under Sommerstevnet i Sarons Dal.

 

Trenger flere frivillige
Samtidig er hun opptatt av at et stort og godt arbeid krever mange og gode ressurser, ikke minst i form av frivillige medarbeidere.
– Vi trenger så utrolig mange som ser verdien av satsningen på Planetene. Antall deltakere som får plass bli med, avhenger i veldig stor av grad av hvor mange voksne ledere vi klarer å rekruttere. Som leder blir du godt trent opp og tatt vare på. Du vil sikkert bli sliten, men jeg er helt sikker på at du vil føle deg velsignet og kjenne at det er så verdt det, sier Rebekka.

– Husk at Planetene forvandler liv! Alle voksne kan brukes til et aller annet. Ikke tenk lite om deg selv eller at du ikke passer. Vi har mange behov og mange ulike oppgaver som skal fylles.

Grepet av stevnemotto
Motto for årets sommerstevne er «Ingen utelatt». Rebekka forteller at dette allerede har grepet henne og de andre medarbeiderne på Planetene.
– Vi vil la dette temaet prege Planetene, ved snakke om det og hva det kan bety og hva vi kan bidra med, lover hun.

For Planetpåmelding og mer informasjon: tbve.no/sommer

Kilde: Troens Bevis bladet april 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter