Sommerstevnet: Har hatt 15 000 barn på Planetene!

-Dette tilbudet for barn og unge startet for 21 år siden, og vi har faktisk hatt fantastiske 15000 barn innom i løpet av disse årene, forteller Rebekka Høyer-Hansen, Planetansvarlig i Sarons Dal.

I alt 748 barn og unge er denne uken påmeldt for en 5 dagers leir tilpasset de forskjellige aldersgruppene under Sommerstevnet i Sarons Dal. I tillegg stiller 250 frivillige medhjelpere opp for barna.

Planetlederen forklarer at det som er unikt er kombinasjonen av enormt mye aktiviteter og møter som er spesielt designet for hver aldersgruppe, under navnet Planeter.

-Undervisning og musikk er også tilpasset hver aldersgruppe. Også er dette mye mer enn en festival. Det er også nært, der alle blir delt inn i mindre grupper, får nye venner og har gruppeledere som følger dem opp gjennom hele dagen, slik at det blir en fin kombinasjon av det store og det lille, forklarer Rebekka.

Emelin Braathun Fossberg (21) og Linda Nesland (28) er begge medhjelpere på Youth Planet (14-17 år).

 

På tross av regnbyger og grå himmel var det full aktivitet på området med de yngste første dagen, mens de eldre barna har tatt buss til andre destinasjoner og aktiviteter.
Emeline Braathun Fossberg (21) forteller at nå stiller hun selv opp som medhjelper på Planetene etter flere år som deltager.

-Jeg synes det er ganske givende å sette av ei uke til dette. I tillegg syntes jeg selv at det var så gøy å være med på Planetene, at nå er det gøy å være med som medhelper og gi andre unge noe av det jeg selv har fått.

På programmet i løpet av uken er overnattinger, tur til Kongeparken, sport, dans og media linjer, villmarksgruppe, kveldsbading på Sørlandsbadet, Gocart og trampolinepar, skating og paintball en del av aktivitetene som er fordelt på forskjellige aldersgrupper.

Se hele Stevneprogrammet her

Se møtene under Stevnet her

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter