Støtter misjon blant innvandrere i Norge

Mario Lao kan fortelle om et fantastisk arbeid som skjer blant  Thai folket i Norge. Selv var han misjonær i Thailand i 20 år.

Mario Lao fra Tønsberg deltok på Unådd konferansen i Bergen i oktober.  Han forteller at han og hans norske kone og deres to barn har vært i Thailand i 20 år og jobbet blant Shan folket. Nå støtter han misjon blant innvandrere i Norge.

-Vi var utsendt fra Ungdom i Oppdrag og Tønsberg Pinsemenighet. Jeg traff min norske kone i København da jeg var der som misjonær i 80-årene med Ungdom i Oppdrag, forteller han, og legger til at han kommer opprinnelig fra Filipinene.

-Jeg reiste til Europa som misjonær, og var med UiO flere steder i Europa og Øst-Europa. Da vi giftet oss, flyttet vi til Norge, der min kone hadde jobbet opp mot rusmiljøet, før vi reiste til Thailand.

Da de så at de nye, lokale kristne var klare til å ta over arbeidet de hadde startet blant Shan folket, dro de tilbake til Norge for 8 år siden.

-På grunn av vårt arbeid i Thailand, ble jeg kontaktet av en thailandsk kvinne i Norge. Hun fortalte at hun gjennom bl.a. norsk-opplæring hadde kommet i kontakt med flere kvinner fra Thailand, som etter hvert var blitt kristne, men som ikke hadde noen menighet å gå i. Jeg har fått lov til å oppmuntre dem, og de driver med bibelstudier og bønn for thaikvinner over hele landet gjennom en gruppe som møtes på nettet! Det gjelder i hovedsak kvinner som har giftet seg med norske menn. Det de opplever er at flere av thaikvinnene som er kommet til tro, deler den nye troen med familiene sine i Thailand, som også kommer til tro! Her i Norge regnes thaifolket som en av flere unådde folkegrupper, og det finnes ikke én thai menighet for dem, da de lever så spredt rundt om i landet. Så denne nettgruppen, som går helt under radaren, er ganske fantastisk, forteller Mario.

Denne julen reiste han og familien for å besøke Shan folket de virket blant. Der skal ha flere møter, og har stor forventning.
-I fjor jul etter korona åpningen gjorde vi det samme, og over 100 kom til tro! Så dette gleder vi oss til. Da tar vi med barna våre, det er ekstra flott å få gjøre dette sammen som familie!

 

Kilde:  Troens Bevis bladet januar, 2023

 Bli inspirert og få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon og gi mennesker nytt håp for sine liv

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter