Gode årsresultater fra misjonsfeltene!

Gjennom innsatsen til våre innfødte evangelister og støtten til våre misjonspartnere, fikk titusener høre og ta imot evangeliet i løpet av fjoråret! Les to sterke misjonshistorier:

Troens Bevis ønsker å si en spesiell takk til alle dere som er med og forkynner evangeliet gjennom støtte og bønn for arbeidet som daglig går ut fra Sarons Dal. Evangeliet går frem i flere av verdens mest utfordrende steder! På tross av flere restriksjoner for våre evangelister grunnet Corona og nye lover i flere land som gjør både evangeliserings- og hjelpearbeid vanskeligere, er det mange som tar imot evangeliet med stor glede!

I følge vitnesbyrdene vi får inn er det gode budskapet i evangeliet de beste nyhetene mange av dem noen gang har hørt.

Gjennom Introkurset «Det Nye Liv» ble i gjennomsnitt 2 personer frelst pr time i fjor.

17 700 mennesker tok imot Jesus som frelser etter å ha fullført del 1 av Introkurset.

1249 innfødte evangelister rapporterte om 42 152 frelste, 13 143 døpte og 2311 nye husmenigheter.

Også gjennom de to kampanjene vi fikk til i Vest-Afrika har vi sett om lag 2000 mennesker komme til tro og bli fulgt opp av våre innfødte evangelister.

KAMBODSJA: En gruppe nye troende blir døpt sammen med sine familier.

 

Troens Bevis har virksomhet i 19 land gjennom ca.1200 nasjonale misjonærer. Her er glimt fra hverdagen til evangelister i to av disse landene:

Kambodsja: Fikk lov å dele gode nyheter
De 92 evangelistene i Kambodsja drar ut til mange byer og landsbyer for å forkynne evangeliet om Jesus. De går ut i stor tro, og opplever at Gud berører mange mennesker.

“Jeg takker Jesus Kristus, vår Herre for at han har gitt meg kraft og styrke. Han hadde tro på meg og gav meg en jobb å gjøre. Før dette, pleide jeg å snakke stygt om Jesus. Jeg gjorde slik at de troende måtte lide. Jeg påførte dem all den smerte jeg kunne. Jeg forstod egentlig ikke hva jeg gjorde, for jeg var ikke en kristen da. Gud elsket meg likevel så høyt, til tross. Han overøste meg med sin kjærlighet, i Jesus Kristus.
Det er en stor ære for meg å være med i arbeidet med å tjene Gud. Disse 4 månedene har vært en stor velsignelse og har ført til store forandringer i lokalsamfunnet, og i 7 andre landsbyer. Hver dag er det mange som blir frelst.”

Videre forteller evangelisten om arbeid de har gjort blant barn i en av landsbyene, og at noen barn i denne landsbyen, og noen av de voksne også, tok et valg om å ta imot Jesus! Evangelisten og de andre i evangelist-teamet besøker mange landsbyer, hvor de forkynner Guds Ord, underviser i Ordet og lærer menneskene der å lese og studere Bibelen selv, og de deler også ut matforsyninger.

“Jeg dro til en landsby for å evangelisere, og for å dele evangeliet i en husgruppe der. Det var en kvinne der som hadde hatt smerter i den høyre armen sin i 3-4 måneder. Hun hadde vært på undersøkelse på sykehuset, men ble ikke noe bedre som resultat av det. Nå kunne hun ikke lenger løfte armen opp.
Evangelist-teamet vårt snakket med henne, og fortalte henne at vi var kristne og spurte om vi kunne be for henne. Det kunne vi. Vi bad, men det skjedde ingenting. Vi bad for andre gang, og da følte hun seg litt bedre. Og mot slutten fortalte hun at hun var blitt helt god igjen! Både henne og teamet vårt, var alle så glade over det Gud hadde gjort for henne. – Ett mirakel!”

“Jeg dro for å evangelisere i en landsby. Det er første gang jeg har besøkt denne landsbyen. De lokale myndighetene tillot oss ikke å evangelisere der. Jeg begynte å be over situasjonen, og takket Herren. Nå, etter en tid, har myndighetene tillat oss å dele “De gode nyheter” ved at vi møtes i en gruppe i huset til en av de troende i denne landsbyen. Gud er alltid god, og han forbereder tingene for oss. Og hvor enn vi går, så er Han med oss!”

IRAK: Troens Bevis sine 11 innfødte evangelister i Irak når også ut til mange flyktninger. Her besøker de en familie på grensen mellom Tyrkia og Syria.

 

Irak: Møtte Jesus som flyktninger
Troens Bevis støtter også 11 innfødte evangelister i Irak, og et flyktningarbeid i Jordan. Der kommer det flyktninger fra hele Midtøsten og Gaza. Vi tar med historien til Hazem, som er fortalt av en av våre evangelister:

«Før jeg gav livet mitt til Kristus så pleide jeg å kjenne på en utrolig stor tristhet over alt det vi hadde mistet i Irak, men nå sier jeg som Paulus i Filipperne 3:7-8: «Men det som før var en vinning for meg, det regner jeg nå for Kristi skyld som tap. Ja, jeg regner alt som tap fordi det å kjenne Kristus Jesus, min Herre, er så mye mer verdt. For hans skyld har jeg tapt alt, og alt jeg har tapt, regner jeg som verdiløst skrap, bare jeg kan vinne Kristus».

Dette var ordene til kona til Hazem, da hun satte seg ned på sofaen for å snakke med Pastor Hanna, evangelisten som får støtte fra Troens Bevis. Han så tristheten som fortsatt var å finne i øynene hennes, men hjertet hennes var likevel fullt av gleden i Herren, og fylt med en stor takknemlighet for alt Han har ført familien hennes igjennom.

Hazem ble født og vokste opp i Mosul, som ligger nord i Irak. Han var en dyktig bygningsmann i Irak, og utformet kunstverk i marmor. Etter at han giftet seg i 2006, mottok han flere dødstrusler fra Al Qaeda. Skremmende som det er å motta slike budskap, er det likevel vanlig blant kristne som bor blant militære og terroristgrupper.

«Selv om det blir skremmende noen ganger, må vi likevel bare gå videre. Gud gir oss styrke til å fortsette å stå på, men denne gangen tvang de oss og presset oss til å evakuere og forlate hjemmet vårt og hjembyen vår».

Hazem samlet familien og flyktet til Bartel-ah, hvor han over en periode på 2 år klarte å bygge opp et nytt hjem til familien sin. Men før de fikk mulighet til å begynne å bo i hjemmet og glede seg over det flotte nærområdet, så kom ISIS. Det var ikke bare Hazem og familien hans, men tusenvis av andre også som måtte flykte. ISIS stjal nesten alt som var i hjemmet. De hadde ikke mulighet til å se seg tilbake, men måtte bare flykte, til Erbil.

Familien var oppvokst i en ortodoks kirke med en formell tro, men de hadde aldri hørt det levende frelsesbudskapet før.

«For første gang opplevde vi frelsen og et nytt liv i Kristus da vi kom til Jordan, på møte i kirken der som ledes av Pastor Hannah og hans medarbeidere», sa kona til Hazem med øyne som glitret med håp i denne ene sanne Gud. Den vanskelige reisen er ikke over for Hazem og familien. Men de har fått et nytt håp gjennom troen på Jesus.

Gjør en forskjell og støtt bærekraftig misjon gjennom Troens Bevis

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter