Wendy Gjerstad: Barnebokforfatter og Barneplanetmedarbeider

-Jeg begynte som medarbeider på barneplaneten for min sønn. Barna har gått videre, men jeg ble værende, smiler Wendy Gjerstad.


Wendy Gjerstad fra Bergen hadde aldri vært i Sarons Dal. Ei venninne spurte om hun og barna skulle være med til Stevnet. Nei, det trodde ikke Wendy. Men så skulle hun si god natt til sønnen sin en kveld, og da var han så trist. Han gikk i 1. klasse, og opplevde allerede da at det var vanskelig å være en kristen. En i klassen hadde sagt stygge ting til han. Han syntes det var så få rundt han som var kristne i nærmiljøet.

-Da bestemte jeg meg for at vi reiser til Sarons Dal. Barna trengte å erfare at det er mange andre barn som er kristne! Her kunne de få nye venner og en tilhørighet. Og siden har vi kommet hvert år! Sønnen min er nå 16, og døtrene mine 13 og 11, og de gleder seg hele året til å komme hit til Stevnet, forteller hun.

-Barna kjenner at de blir sett, og jeg kjenner at de har det godt, og forkynnelsen er helt super!

Wendys egen erfaring som medhjelper under Planetene er at det er en intens uke, men veldig planlagt og ryddig.

-Det er mange i aksjon, og jeg skulle ønske vi hadde det samme i menighetene. Hvis alle gjorde litt, ville vi sammen fått utrolig mye utrettet!

Hva slags tanker har du om Planetene etter å ha vær med under Stevnet i 8 år?
-Jeg tenker at dette er Norges beste barneleir! Jeg kjenner en veldig kjærlighet overfor lederne her som har født frem dette arbeidet. Jeg er også veldig imponert over for eksempel Sørlandskirka og hvordan de har fostret frem den nye generasjonen her. Jeg ser hvordan de tar seg av andre sine barn og viser mye omsorg. For en gjeng!

Barneforfatter
Wendy er også forfatter, og har utgitt tre barnebøker. Det som skiller dem fra andre bøker, er at det følger med et hørespill, eller CD, der boken er lest inn og har med sanger. Slik kan barna selv sitte og bla i boken mens de samtidig lytter til fortellingen.

-Idéen min kom da sønnen min var tre år gammel. Han elsket at jeg leste for han, og gjerne samme bok om igjen, og om igjen. Men jeg hadde ikke alltid tid til å lese for han når han ønsket det. Jeg begynte å sjekke ut bok med tilhørende lydbøker for barn, og oppdaget at det var ikke noen med kristent innhold for barn på markedet i Norge.

Etter hvert traff hun en bokillustratør som kikket opp da hun kom inn i lokalet. Før Wendy fikk sagt noe, sa hun: «Gud har sagt til meg at du har en bok som skal illustreres!»

Og slik ble det.

Wendy legger ikke skjul på at det har vært en lang prosess og hardt arbeid. Men hun har nå tre kristne lydbøker å tilby barn. Den ene er gitt ut gjennom Hermon Forlag, den andre gjennom Ventura, og den tredje har hun nå publisert selv.

Alle bøkene har fått fantastiske illustrasjoner av Olivia Filippi.

-Alle tre kan kjøpes gjennom nettsiden min: www.wendyg.no, og flere kristne bokhandlere.

Serien heter Bjørnar og Maiken, med fortellingene om «Jonas og den store fisken», «I pappas armer», og nå, den siste boken «Gud er veldig glad i meg».

Wendy jobber til vanlig som lærer på ungdomsskolen, og hun tenker at dette er tema som er spesielt aktuelt for barn i dag.

-Det er en sorg for meg at det er så få barn som går på søndagsskolen eller på møter. De får ikke lenger med seg det grunnleggende i Guds ord, som gir dem trygge rammer i livet. De hører ikke alltid at de er sett, at de er elsket og at de betyr noe også i et større perspektiv.

Hun opplever gjennom jobben at det er flere ungdommer som strever psykisk.

-Tenk om de hadde visst hvem de var og hva Gud tenkte om dem. Det er noe som er blitt frarøvet dem. I Jeremia 1,5 står det at før Han dannet oss i mammas mage, kjente Han oss.

Hun legger til at en del har foreldre som snakker åpnet om troen med barna, men at det er mange som ikke gjør det i hjemmet, selv om de har en tro.

-Jeg hadde selv en bestemor i Kristiansand som var en sterk kristen. Hun snakket fritt om sin tro med meg på en trygg og god måte. Det er noe som jeg alltid bærer med meg, minnes Wendy med fukt i øynene.

Dette har hun brukt som utgangspunkt i bøkene sine.

-Jeg vet fra egen erfaring, at barn kan kjenne Guds nærvær. Det har jeg kjent mange ganger som liten, og spesielt en gang min bestefar ba for meg. Hjertet mitt er at mange av barna får oppleve det på Planetene, samtidig med at de får høre Ordet!

 

Se alt om Sommerstevnet her

 

Se direktesending kl 11 og kl 19 av møtene under Sommerstevnet på vår Facebook side eller på Web-TV

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter