Sofie Nyland: «Det er ikke slik du skal ende ditt liv»

Sofie Nyland var en av lederne under Youth Campen i Sarons Dal. Les det sterke vitnesbyrd som hun delte med deltagerne lørdag morgen :

«Jeg skal fortelle litt om min historie. Jeg er født i en fin kristen familie og oppvokst som det. Men da jeg startet på ungdomsskolen kom jeg i feil miljø og hadde veldig mange venner som ikke var kristne. Det gjorde at jeg valgte at jeg ville ikke ha noe med Gud å gjøre.

Jeg tenkte at Han kan finnes, men Han trenger ikke å være for meg. Også satte jeg Han helt vekk, og tenkte at nei, Han er ikke for meg. Da ble jeg fylt med veldig mange vonde tanker, jeg ble fylt med mye usikkerhet.

Og jeg følte at jeg var helt alene. Jeg gikk da inn i en depresjon som var veldig tøff. Det bare fortsatte og ble større, og etter hvert utviklet det seg til en spiseforstyrrelse som var utrolig vanskelig, for jeg hadde ikke en klippe å stå på. Jeg hadde ikke Gud som holdt meg oppe, og alt føltes så tungt.

Så gikk det en tid, og ting ble skikkelig vanskelig. Jeg tenkte at jeg klarer ikke å leve slik lenger. Så jeg bestemte meg for at jeg skulle ende det. «Du Sofia, var ikke verdig til å leve. Du gjør ingenting, du er bare en byrde for menneskene rundt deg.» Det var det jeg tenkte. De neste tre ukene hadde jeg et program, og etter de tre ukene tenkte jeg å ta livet mitt. Den første uka var Sarons Dal. Og jeg tenkte ikke noe over det, for jeg har vært der helt siden jeg var liten. Og for å være ærlig så sov jeg meg gjennom mange av de møtene.

Men på et møte knakk jeg helt sammen, og en leder så meg og hun ba for meg. Jeg åpnet meg opp, og hun talte sannhet inn i livet mitt, akkurat det jeg trengte. Men da hverdagen kom, fortsatte jeg å leve med spiseforstyrrelsen og de mørke tankene. Også kom den dagen da jeg hadde bestemt å ta livet mitt. Jeg bare merket at så sjukt mye vonde tanker kom til meg den dagen.
Den kvelden tok jeg en overdose for å ta mitt eget liv.

Men så hørte jeg en stemme som sa, «Sofie, det er ikke slik du skal ende ditt liv. De er ikke slik du er ment til å være ferdig på denne jorden.»
Så jeg tok opp mobilen min og ringte noen. Da endte jeg raskt opp på sykehuset, og alt ordnet seg sånn sett. Jeg husker at jeg lå i sykehussenga og tenkte, hva skjedde nå? Hva er det jeg har gjort? Hvordan kommer dette til å fortsette videre?

Også hørte jeg en stemme som sa:
«Sofie, du er ikke aleine, og det kommer til å gå bra.»

Og det var som om disse ordene kom om igjen og om igjen og de sa sannhet. Den kvelden gikk alt vekk. Og det er så sjukt hvordan vi kan tenke at Gud er ikke skapt for meg, jeg er helt alene. Men Gud ser akkurat deg.

Han ser akkurat den situasjonen du er i. Og Han ønsker å komme i kontakt med akkurat deg. Så jeg ville bare dele dette, for jeg tenker at mange andre også føler at dette er en tøff reise, men så har Gud snudd mitt liv helt rundt. Fra å være så langt nede, til å være her og være leder i Sarons Dal på YouthCamp.

Det er helt enormt hvor mye Han har gjort. Og jeg vet at Han kan gjøre det med hver enkelt av dere også. Det er så enormt viktig at dere vet det!

 

Gled deg til august nummeret av Troens Bevis bladet.

Da får du treffe flere av ungdommene fra Youth Campen og møte leirsjefene Zoé og Simon Kristiansen under mottoet Modig.

Motta et gratis abonnement på bladet

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter