I en by med 150 kristne tok 1000 imot Jesus: -Tenk 1000 nye babyer!

Når Hans Martin Skagestad reiser ut på kampanjer for Troens Bevis Verdens Evangelisering, er det ikke ferietilstander. Landene han virker i har sterke spenninger, og bevæpnede vakter følger dem overalt. Men han har også fått en ny «normal». Fra å være overrasket over tegn og under, blir han overrasket om det ikke skjer.

Hans Martin Skagestad har bare vært i Norge to dager etter siste kampaje i Mali når han kommer ruslende inn på Q42 i Kristiansand. Foran seg har han barnevogna med Alma på 8 måneder. Nå er han pappa på heltid før han om 14 dager drar ut til en ny kampanje i Burkina Faso. Lille Alma har først lyst på litt mat. Så er hun full av energi og må stadig hentes opp på pappafanget mens hun krabber blidt rundt på gulvet. Så må ei bleie skiftes. Hans Martin har hendene fulle mens han forteller om det å kombinere familieliv og tjeneste. Så blir Alma trøtt, og vi spaserer ned til bystranda for at hun skal få seg en lur.

Mens en kjølig høstvind blåser bølgene inn mot stranda og seilbåter glir sakte forbi Odderøya, forteller han videre om dagene i Mali. Kontrastene er store. Nyheten om en større terroraksjon i Mali samme morgen blinker plutselig over mobilskjermen.

Flere ble drept. Det er ikke uten grunn at Hans Martin og følge måtte ha med seg livvakter mens de var i landet.

-Egentlig følte jeg meg ganske trygg i Mali. Det er lengre nord i landet det er utrygt, og der drar jeg aldri. Men en kan jo aldri vite, legger han til.

-Denne gangen var det bevæpnede vakter på hvert hjørne av plattformen under kampanjen. Det har jeg ikke hatt før.

Det var et stort antall unge som kom på kampanjen i Mali.

 

Best gjennomført
Men samtidig trekker Hans Martin frem at kampanjen i Ségou i Mali var den best gjennomførte kampanjen han har hatt i dette landet.

-Alt gikk kjempebra. Det var over 1000 som tok imot Jesus for første gang. Fra før var det 150 kristne i denne byen som har 100,000 innbyggere. Så det var minst 6 ganger dette antallet som ble frelst. Det var enormt!

Møtene ble også sendt på 4 forskjellige radiokanaler hver kveld, noe som tiltrakk seg stor oppmerksomhet.

-Vi betalte for sendetiden, og det gav veldige resultater. Jeg annonserte et lokalt nummer de kunne ringe inn mens vi holdt appell under møtet. Minst 100 ringte eller sendte SMS med en gang. Det var også flere radiolyttere som kom til møtene.

Mannen i brunt var en av fire væpnede vakter som stod på plattformen. Under frelsesinnbydelsen gikk denne vakten frem for å ta imot troen på Jesus.

 

Men uansett resultater tenker Hans Martin at det er viktig å ha god bakkekontakt.
– Med et større budsjett, kunne jeg nok gjort enda mer. Men så tenker jeg at det er dette som er kapasiteten nå. Troens Bevis sine innfødte evangelister og de troende i byen har mer enn nok med å følge opp de 1000 som ble frelst. For tenk om det ble 10,000 frelst? Hvem skulle da følge dem opp? Vi må jobbe med det vi har, og tenke langsiktig. Vi driver ikke bare med flate tall, men vil vi se resultater i form av levedyktige menigheter om 1 år og om 10 år?

-Og det er jeg veldig begeistret for i Troens Bevis – at oppfølging er en prioritering, det er noe som det legges ned ressurser, tid og penger til. Og feltlederne er tett på!

Over tusen tok imot frelsesbudskapet under kampanjen. Det var kun 150 kristne i byen fra før av.

 

Blikket glir bort til Alma i vogna.
-Tenk 1000 nye babyer som skal følges opp! En baby snur opp ned på hele livet, ler han.

– De nye kristne trenger å følges opp. Spesielt i en slik kultur. Det er ikke ulovlig for dem å bli kristne. Men det kan være tøft i familiene og på jobb.

Hvordan har kampanjene påvirket din egen tro?
-Jeg må si at troen på Guds kraft og at Han manifesterer seg med tegn og under, er blitt sterk. Jeg har gått fra å være overrasket til å bli overrasket om det ikke skjer noe. Det har styrket min Gudsrelasjon.

Han legger til at han har også mye alenetid på turene.

-Jeg sitter mye alene. Det betyr at det blir mye tid til bønn, bibellesning og refleksjoner. Det føles godt med den ekstra tiden i en ellers hektisk hverdag. Her i Norge er det så mye som skjer hele tiden.

Hans Martin forteller at han har mye alenetid på reisene sine. Det gir god tid til bibellesning, bønn og refleksjoner. Her fra bystranda i Kristiansand.

 

Mye å lære
Det er nå 4 år siden Hans Martin Skagestad begynte å holde kampanjer i Vest-Afrika. Tidligere reiste han rundt i menigheter i Norge for å starte opp bærekraftig ungdomsarbeid.

-Etter alle turene mine til Afrika må jeg si at vi også har noe å lære av afrikanerne. Jeg synes at her hjemme er vi kristne blitt så flinke til å sitte å kritisere, i stedet for å gi ære og støtte til dem som stiller seg frem. Vi ser ikke kampene som de fleste har i sine liv.

Han er også imponert over de spontane gledesutbruddene og den åpenbare gleden, som ikke er avhengig av velstand eller ytre omstendigheter.

-Det er fantastisk å se. Jeg kom over en liten gruppe som samler seg til møte langt ute i bushen under et tre. Flere hadde nok gått på beina ganske langt for å komme dit. Men de gleder seg til å komme sammen. Det gleder meg å se, og jeg ønsker selv å bli smittet av det. Det er ekte!

-Også må jeg si at det er mange ganger at det er muslimer som åpner dørene for oss. Det bryter ned stereotypene vi har formet her i Norge. De kristne lederne samles med de muslimske, og de har en god relasjon.

Det var stor jubel da denne kvinnen kom frem og vitnet om helbredelse. Nå blir Hans Martin forbauset om det ikke skjer tegn og under.

 

Vinduet blir smalere
-Men jeg opplever også at det vinduet vi i dag har til å evangelisere, blir smalere. Det blir for eksempel mer komplekst å overføre penger til gode formål på grunn av at det er så mange regler for å stoppe midler som kan gå til terror.

Jeg tenker at vi sitter ofte og venter på et stort tegn fra Gud før vi går i gang. Men døra er åpen. Vi må bare begynne å gå på det vi har. Derfor er det så fantastisk med alle partnerne som er med og støtter. Jeg vet jo at vi kan ikke alle gå ut, men vi kan alle være med på innhøstningen, på hver vår måte.

-Også tenker jeg at vi må bygge og planlegge for generasjonene som kommer. Det er en viktig tanke å ta med seg i det nye året. Også her i Norge.

 

Kilde:  Troens Bevis bladet for desember, 2019

Gi deg selv ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.  Slik får du flere inspirerende historier og nytt fra misjonsfronten rett i postkassa.

Ønsker du å være med og støtte Hans Martin Skagestads og Rune Edvardsens kampanjer i 2020? Da kan du gi en gave her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter