Skal man bestandig følge hjertet sitt?

Jeg syns det var interessant og tankevekkende å lese artikkelen: ”Ikke følge hjertet ditt” av Thomas Neteland i Korsets Seier. I vår tid har det vært et mantra å følge hjertet sitt. I mange sammenhenger er bestandig det riktige svaret å følge hjertet sitt.

Jeg forstå tanken bak dette: Lurer du på noe så følg intuisjonen din, følg magefølelsen, følg dine gode tanker. La ikke andre bestemme for deg, følg hjertet ditt. Den blir nesten som til mer man graver, til mer gull finner man – og så tenker man at alt dette kommer fra hjertet.

Humanismen er en sterk samfunnspåvirker. Den fokuserer på mennesket og legger vekt på de kvaliteter som kjennetegner mennesket som har en verdi i seg selv, og med evnen til fornuftig tenkning. Det er mye godt i humanismen som kristendommen kan slutte seg til, men der mennesket blir fokuset i universet, tar det Skaperens plass. I humanismen er det viktig at en lever ut følelsene. At menneskene er frie og ingen underlagt.

Bibelen har et annet fokus enn humanismen. Den snakker selvfølgelig også om hjertet: ”Bevar ditt hjerte framfor alt som bevares, for livet utgår fra det.” Ordsp 4,23.

Selvsagt skal man bevare hjertet sitt. Det trenger å trenes opp. Voktes fra inntrengende stemmer og ideer. Hjertet vårt blir jo bombardert med inntrykk og meninger hele tiden.

Men det kan være livsfarlig bare å følge hjertet sitt! Se hva Jesus sier om hjertet i Matt 15,19: Han nevner onde tanker, mord, ekteskapsbrudd, hor, tyveri, falsk vitnesbyrd, spott. Alt dette kommer fra hjertet, sier Jesus.

Jesus sa aldri: Følg hjertet ditt. Men han sa: Følg meg!

Våre impulser og tanker skal vi motta fra Himmelen, ikke bare fra denne verden. Derfor; ikke bare følg hjertet ditt, men følg også Jesus og Hans levende ord. Da vil Hans holdninger påvirke vår hverdag, valg og handlinger. Han vil kort og godt prege vårt hjerte.

Så kan vi også be bønnen som David ba: ”Skap et rent hjerte i meg, Gud, og forny en stødig ånd i mitt indre!” Salme 51, 12.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for oktober 2019.

Se også: Jesus gjorde sitt, hadde jeg også bare klart og gjort mitt 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter