Populært lekerom i Sarons Dal

Småbarnsforeldre fikk oppleve et helt nytt lekerom for de minste barna under Sommerstevnet. Dette gjorde det enklere for foreldre med små barn å delta på møtene. Nå brukes lekerommet som en åpen barnehage for lokalsamfunnet.

For mange var det en stor overraskelse å se den nye hallen da de ankom årets Sommerstevne i Sarons Dal. Øynene ble nok ekstra store for noen da de så lekerommet som var bygd for de aller minste barna.

Noahs Lekeland ble et svært populært tilbud for mange småbarnsfamilier. Det ble brukt hyppig både under møtene, men også som et avkoblingssted for barn og foreldre i løpet av dagen. Lekelandet består av et ballrom, et lekerom, et stellerom for små barn med ekstra toalettutstyr for de som har sluttet med bleie. I tillegg er det et eget ammerom, og et kjøkken som kan benyttes til tilberedning av barnemat.

I høst har Noahs Lekeland også blitt et populært samlingsted for foreldre i lokalsamfunnet. Et initiativ som ble satt i gang av Nathalie Edvardsen.

Hvorfor startet du opp med åpen barnehage?
-Forrige høst gikk jeg hjemme med to små barn, og da benyttet vi oss av en åpen barnehage drevet av Sanitetskvinnene. Her fikk mine barn mulighet til å treffe andre barn, og jeg fikk anledning til å bli kjent med andre mødre. Jeg så da et behov for at det kunne ha vært bra å ha en ekstra dag som vi kunne samles til felles lek og bli enda bedre kjent. I begynnelsen vurderte jeg å starte det opp hjemme hos meg selv. Men mens jeg gikk med disse tankene ble ideen om et lekerom i forbindelse med Sommerstevnet i Sarons Dal til virkelighet. Ønsket derfor heller å starte opp en åpen barnehage i lekerommet. På den måten ville ikke et så flott anlegg stå tomt store deler av året, og at lekerommet kunne bli til glede for hele lokalsamfunnet. Så jeg sendte en forespørsel til Troens Bevis som var veldig positive.

Hvordan har responsen vært?
-Responsen har vært fantastisk. Jeg hadde selvsagt et håp om at et slikt lekerom skulle slå an, men var veldig usikker på hvor mange som faktisk ville komme. Var også usikker på om dagen vi har valgt å ha åpent passer for de som går hjemme. Det er mellom 22 til 35 voksne og barn hver gang, som er veldig bra for lille Kvinesdal. Det som er enda mer gøy er at siden vi startet så har det vært over 60 forskjellige voksne i lekerommet. Ofte er det mye mødre som deltar på slikt opplegg, men de siste ukene har vi sett at også mange fedre har benyttet seg av tilbudet. Det er litt ekstra gøy å se at også de trives.

-Forrige gang så vi at ryktet hadde spredt seg, og vi fikk flere besøk fra nabokommunen, Flekkefjord. De trivdes så godt at de ville komme tilbake flere ganger.

-Får også mange henvendelser om vi ikke kan ha åpent i helgene eller flere dager, for de som arbeider fult eller som ikke er hjemme på torsdager. Noen spør også om muligheter for å arrangere barnebursdager i lekerommet.

Hvordan er dagsprogrammet?
-Vi åpner kl. 10:00. Så leker vi sammen i lekerommet eller kjører på små firehjulere ute i foajeen. Etter en stund spiser vi en felles lunsj for de som ønsker det. En del velger da å gå hjem for å legge barna, og noen nye kommer nå som deres barn har våknet. Elsbeth Kolflaath Sørensen, som arbeider i Troens Bevis, kommer innom for å ha sangstund med barna. Da synger vi alt fra «Bjørnen sover» til «Med Jesus i båten». Etter dette er det lek i lekerommet og formgivningsaktiviteter for de litt større barna. Dørene stenger kl. 14:00.

Påvirker dette tilbudet forholdet mellom lokalbefolkningen og Troens Bevis?
-Ja, det håper jeg. Vil si at de fleste som har vært innom lekerommet hittil har ikke et nært forhold til Sarons Dal. De har kanskje vært der en gang da de var liten eller spilte fotball der inne. Kanskje har de vært innom badelandet på sommeren.

-Jeg tror at dette bidrar til å skape positiv omtale om Sarons Dal, og at terskelen for å delta på andre arrangementer blir lavere. Det er også en god mulighet til å fortelle mer om Sarons Dal.

-Synes også det er fint at vi har valgt å lage rommet med «Noah» som tema, slik at det åpner opp for at barna kan spør litt om denne bibelhistorien.

-Har også lyst å fortelle om en lokal sponsor. Daniel Theander ved Kvinesdal Auto støttet oss med flere tusen kroner i møbler og leker til ammerommet. Så til sommeren er det litt flere stoler, et stellebord og mer leker til de aller minste å finne på ammerommet. Vi har også kjøpt inn en mikrosterilisator til kjøkkenet ved lekerommet for de som trenger å rengjør flaske- eller brystpumpeutstyr under Sommerstevnet.

Har du noe mer du har lyst å si?
-Har selv to små barn, og vet selv at det ikke er like enkelt å alltid reise med små babyer eller barn på ferie. Det er ofte en del utstyr som trengs til de minste. Med Noahs lekeland håper vi å legge enda mer til rette for foreldre slik at det blir en god opplevelse når man legger opp ferien sin i Sarons Dal. Men hvis noen mødre som har vært campinggjester her, har sett behov eller enkle tiltak som kan gjøres på andre områder, må de gjerne tipse oss om dette, svarer Nathalie Edvardsen.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for Januar 2019.

Bli oppmuntret hver måned av gode misjonshistorier og sterke vitnesbyrd.

Få ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.  Du kan også gi det i gave til en som er interessert i misjon!

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter