Et tøft år dreper ikke pågangsmotet

Troen er ikke blitt mindre. Oppdraget, lysten og iveren er like sterk. Men det siste året har vært krevende. Jeg har kjent det på kroppen, sier Rune Edvardsen.


Det er ikke til å komme unna. Troens Bevis har vært inne i en periode med økonomisk selvgransking. Vi har vært rausere enn lommeboka tilsa – og det har straffet seg. Samtidig må det sies at rausheten har vært til stor glede for dem som vi støtter der ute og for alle dem som har hatt glede av hallen her hjemme i sommer. På toppen av organisasjonen sitter Rune Edvardsen.

Hvordan har den tøffe økonomiske perioden påvirket deg?
– Det er ikke første gang vi har hatt økonomiske utfordringer her i Sarons Dal. Det har vært et trosprosjekt fra dag én. Samtidig må det innrømmes at denne siste perioden har hatt dager ingen ville velge seg. Ikke minst å måtte si opp flotte medarbeidere har vært følelsesmessig vanskelig. Selvfølgelig har det vært verst for dem dette gjelder. Mange av de ansatte føler også på et kall til å stå i tjeneste. De ønsker å være med å høste inn. Da er det ikke kjekt å måtte skjære ned. Denne delen av tjenesten og lederrollen er jeg ikke så glad i.

Ja hvordan er situasjonen nå i Troens Bevis? Nå har det gått noen måneder med bevisst arbeid med disse tingene. Mener du at grunnlaget for fortsettelsen er bedre nå?
– Vi har fortsatt en vei å gå, og vi kan vel ikke akkurat senke skuldrene ennå. Men vi har, sammen med økonomer, gjort noen nødvendige økonomiske grep og er kommet inn på et bedre spor. Her hjemme sparer vi så mye vi kan. Vi har snudd hver en stein. Der ute satser vi fullt som før!
– Det finnes rom i de fleste organisasjonene for å rydde litt opp å bli mer effektiv. Selv om det ikke er over enda og vi er forpliktet på å holde oss til den planlagte framdriftsplan, så ser jeg helt klart lyset og enden i tunellen. Det gjør også styret og de ansatte.

Du er jo kjent for å være en visjonær leder. Nå er vi kommet til årsskiftet og et nytt år ligger foran. Demper situasjonen deg – eller har du fortsatt lyst til å gi «bånn gass»?
– Svaret på det er tosidig. Det dirrer i meg når jeg for eksempel i Egypt, ser hvor store mulighetene som finnes der. Troen og ønsket om å være der ute har på ingen måte avtatt. Vi skal nå enda lenger!

– Samtidig er jeg jo et menneske oppi dette, og jeg skal innrømme at jeg har hatt mine reaksjoner. Det har vært en fase der jeg har ventet og håpet at ting skulle legge seg og gå over. Det har ført til mye spenning. Da føles det paradoksalt å komme ut til våre medarbeidere der ute i verden og se hvordan de står på. Da bruser følelsene i alle retninger. Hvilken glede å se og høre om alle de tingene som skjer der ute i feltet: Folkene våre står på. Oppdraget utføres! Jeg tror at vi er i en fase der vi lader om. Vi vil komme ut sterkere enn noen gang. Jeg vet med meg selv: Dersom vi hadde hatt enda flere penger, så skulle vi jammen ha brukt dem også i oppdragets tjeneste. Nei, troen er ikke blitt mindre. Oppdraget, lysten og iveren er like sterk.

Hva inspirerer deg mest av alt av det som Troens Bevis holder på med i dag? Du er jo ute i feltet og får førstehånds informasjon om det som skjer.
– Å se øynene til et menneske for første gang det har fått møte Jesus – det er ubeskrivelig! Nyfrelste får en slik sprudlende glede at de bare MÅ fortelle det videre. De er de beste sjelevinnerne. Ved opplevelsene og vitnesbyrdene oppstår en fantastisk atmosfære – et Gudsnærvær. Uansett hvor på kloden det skjer, om det skjer ett menneske eller flere tusen, så er dynamikken som oppstår, når Gud kommer til mennesker, og de oppdager Han, fantastisk inspirerende!

Hva står «på blokka» for 2019? Hvilke planer har du for kommende år?
– Jeg brenner særlig for at vi skal innta det området som Miracle Channel har jobbet i. Måtte mange nye menigheter plantes i Midtøsten. Da jeg var i Egypt i slutten av 2018, opplevde jeg å få bekreftelse på mange av de tingene jeg har tenkt på, bedt om – og ikke minst som min far hadde inspirert meg til. Det lå til rette for at vi bare kunne gå rett inn i arbeidet der.

– Dette er en region som har vært neglisjert av de kristne. Mange har bygget opp fiendebilder, og det kommer mye rart opp på folks radar når en snakker om Midtøsten. Jesusbarnet fikk reise til Egypt i begynnelsen av sitt liv for å få beskyttelse der. Verdens frelser var selv i Egypt. I disse områdene kan det se umulig ut å presentere verdens frelser i dag. Men når vi går inn i feltet av Guds muligheter, så vil Afrika og Midtøsten – også med alt det som skjer politisk – bli beveget. Vår Skaper vil sørge for at menneskene får muligheten til å velge Jesus. På mine reiser treffer jeg modige kristne som er fulle av tro og som er villige til å betale en pris. Det inspirerer meg.

Hva vil Troens Bevis fokusere på i året som ligger foran?
– Arbeidet i Midtøsten vil bli opprioritert. Det ble annonsert da vi gikk inn for omleggingen av arbeidet med Miracle Channel. Vi vil nå gå inn i områdene til fots. Så dette er meget godt gjennomtenkt. Det vil nok bli mange turer nedover der. Jeg skal dit nå på nyåret å ha en konferanse. Alle partnerne kommer til å se at det skjer noe der.

– Selvfølgelig vil vi også følge opp de mange nåværende innfødte misjonærene – som står på «dag ut og dag inn». De legger ned en formidabel innsats, og det er bare å glede seg over at vi får lov å være med på dette rike arbeidet. Mange gripende vitnesbyrd strømmer inn til oss Det er fantastisk! Det tas modige beslutninger og det bes sterke bønner! De lever ut visjonene. Dette er slik jeg har sett for meg arbeidet. Det skjer i rett tid og det er godt.

Du er altså optimistisk?
Ja, jeg er så absolutt optimistisk – som aldri før. Jeg tenker ofte tilbake på disiplene. Hva slags kar var de? Det er så typisk Gud. Han bruker enkle kar, hverdagsmennesker. Enkle mennesker med et oppdrag. Også for dem var det krevende og vanskelig. Noen måtte til og med gi sine liv. Jeg tror på ingen måte at vi skal kunne drive misjon uten at vi blir litt oppskrapet, får noen skrubbsår og kanskje verre enn det. Men vi har en himmelsk plan. Den ligger på øverste hylle. Hos Gud er det ingen krise eller motgang. Han har på ingen måte tapt seg. Hans enorme kjærlighet for oss mennesker er konstant og enorm. Den gjelder hver eneste en av oss – også de som er langt der borte og som ennå ikke har bedt sin første aftenbønn.

– Jeg tror at Gud vi føre oss til enda flere seire. Vi holder på med det som ligger øverst på Hans agenda. Derfor har jeg et stort pågangsmot for året som ligger foran. Heldigvis er det ikke først og fremst meg det kommer an på. Herren selv vil dette mer enn noen av oss. Derfor har jeg tro på et veldig godt år!

Kilde: Troens Bevis bladet for januar, 2019.

 

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave

VIPPS:TROENS BEVIS (#16212)     SMS: TRO BELØP TIL 2377

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter