Troens Bevis går tungt inn i Myanmar

Troens Bevis går etter en lengre periode med dialog og samarbeid inn på bakken i Myanmar med hele misjons-maskineriet. Blir det som Rune Edvardsen ønsker, vil arbeidet utvikle seg til å bli like stort og langsiktig som det 18 år gamle samarbeidet med Manna Ministries i India.

I slutten av 2015 hadde Rune Edvardsen den første kampanjen i Myanmar, tidligere Burma. Bak arrangementet stod over 140 kirker og samarbeidspartnere. Den siste kvelden i Yangon, samlet
20 000 mennesker seg for å høre på Edvardsen.

Tre år senere er Edvardsen klar til å gå inn «på bakken» med hele apparatet til Troens Bevis Verdens Evangelisering.

-Vi har knyttet til oss et samarbeid med en organisasjon som heter Myanmar Young Crusaders (MYC). Etter flere år, både før og etter den første kampanjen i 2015, har vi landet på at dette er den riktige samarbeidspartneren. Vi deler en felles visjon om å hjelpe hele mennesket, og er veldig tette på arbeidsmetodikk og formspråk. En av likhetene er at både Troens Bevis og Myanmar Young Crusaders benytter seg av musikk som et virkemiddel til å bryte gjennom en ung generasjon med unådde. Sier Edvardsen.

Han legger til at dette kan utvikle seg til å bli et like tett og langvarig samarbeid som Manna Ministries i India har hatt med Troens Bevis i over 18 år. Dette har ført til over 20 musikk-kampanjer, opprettelsen av flere hundre kirker og mangfoldige tusen frelste. Et arbeid som har forplantet seg over hele landet.

Sist kampanje ble gjennomført i månedsskiftet september-oktober i år. Som alltid ble musikk-kampanjen holdt på et helt nytt sted. Denne gangen stod Punjab som ligger nord i landet for tur.

Edvardsen reiste direkte fra India-kampanjen til Myanmar for å gjennomføre møter og inngå samarbeidsavtalen med Myanmar Young Crusaders. Organisasjonen som startet med en rusmisbruker som fant Jesus, og etterhvert startet opp et landsdekkende arbeid som innbefatter hjelp til lepra-rammede, rusmisbrukere, bibelskole, barnehjem, evangeliske indremisjonskampanjer og musikk-festivaler.

Myanmar Young Crusaders ledes i dag av Sharon Khin Khin Moe. Datteren av grunnlegger David Yone Moe. Hun er omtrent jevnaldret med Edvardsen, og deler en lignende historie om å ta over et stort arbeid. Mannen hennes, Chit San Maung er en av Myanmars største rockestjerner og ledende gitarist i bandet «Iron Cross».

Sammen leder ekteparet over 150 menigheter fordelt utover hele Myanmar. Selv om arbeidet er stort i antall mennesker og menigheter, har de en relativt stram økonomi som svekker handlekraften i arbeidet. Det er her Troens Bevis skal inn med partnere og støttefunksjoner.

-Vi skal ikke ta over MYC (Myanmar Young Crusaders), men være en samarbeidspartner om å nå flest mulig unådde i Myanmar. Her har vi alt tilrettelagt til å virke med slagkraft fra første sekund. Med Myanmars største musikk-band, et stort nettverk og et arbeide som også fokuserer på mellom-menneskelige relasjoner og humanitær bistand, er MYC den desidert beste og strategiske samarbeidspartneren for oss.

Planen er nå å gjennomføre en evangelisk musikk-kampanje på ulike steder i Myanmar, hvert år. Til dette trenger vi flere partnere i Norge. Myanmar har vært lukket lenge, og det var et gjennombrudd å få muligheten til å gjennomføre første kampanje i 2015.

Men nå er vi klar til å ta arbeidet videre etter kampanjene. Nye menigheter skal plantes, flere innfødte evangelister skal trenes, utrustes og sendes ut og Introkurset «Det nye liv» skal trykkes opp og deles ut til landets befolkning. Planen er å forandre hele nasjonen fra «innsiden og ut».

Rune Edvardsen forteller entusiastisk om MYC og er full av lovord om både Sharon og Chit San. Over en lunsj bestående av nudler og reker, diskuterer Edvardsen og Sharon tilstanden i Myanmar. Politikk, historie og ungdomskultur er flittige temaer som går igjen.

Sharon tar med Edvardsen på en rundtur for å vise deler av arbeidet. Først besøker de hovedkontoret til MYC. Et hus-kompleks bestående av musikkstudio, boareal, forsamlingssal og et lite kontor. Bygget bærer tydelig preg av å være gammelt og slitt. Kontoret til Sharon er under 2 meter høyt, og enkelt innredet. Fra et lite hjørne leder hun dette enorme arbeidet.

Etter et raskt besøk reiser de videre til en lepra-koloni. Her besøker de en av de 150 kirkene, og slår av en prat med de lepra-rammede. Sharon deler også ut litt matforsyninger. Noe hun gjør fast hver uke.

Etter å ha kjørt noen timer til, ankommer de bibelskolen og avrusningssenteret. Her er det rundt 200 kvinnelige og mannlige studenter og rusmisbrukere til behandling.

-Vi skal bygge to nye internatbygg her.

Sharon peker mot et skogholt, et stykke fra de eksisterende bygningene på området.

-Behovene er så store, så vi er nødt til å utvide tilbudet. Tomten er klar, og vi håper byggingen kan starte i begynnelsen av neste år.

Bibelskolen og senteret for rusmisbrukere består av et jenteinternat og et gutteinternat. I tillegg er det et større skolebygg, administrasjonsbygg, konferansesal og spisesal. Flere av lærerne som arbeider på skolen, er tidligere elever.

-Elevene våre oppnår en full bachelorgrad etter fullendt studie hos oss. Det gir dem mulighet til å komme seg opp og frem i livet. Samtidig, de aller fleste av de som uteksamineres ender opp med å jobbe i en av våre kirker, sier Sharon.

Rune Edvardsen er tydelig imponert over elevene som går på skolen.

Nå ser han frem til helgen midt i desember da han skal være med i Loikaw i Myanmar og holde festival.

-Gleder meg til å fortelle de beste nyhetene i verden til mange nye i Myanmar!

 

Nå kan du gå sammen med Troens Bevis inn i dette arbeidet.  Dette er et land der budskapet om menneskeverd og de gode nyhetene i evangeliet virkelig trengs.

Gi en misjonsgave i dag

VIPPS:TROENS BEVIS (#16212)     SMS: TRO BELØP TIL 2377

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter