Da mørket ble lys

Over 10 menigheter plantet, tusener har fått Introkurset «Det nye liv» og pastor-seminarene kraftsamlet det lokale kirkesamfunnet som følge av Rune Edvardsens kampanje i Punjab i oktober.  Ifjor ble samme kampanje avlyst grunnet mord på lokal pastor.

– Vi hadde planlagt alt til minste detalj og var veldig forberedte. Når vi fikk vite at en av våre pastorer ble skutt og drept, måtte vi avlyse hele arrangementet på grunn av sikkerheten. Det var et tydelig tegn på at lokale krefter mente alvor og ikke ønsket Jesus velkommen.

Dette sier Joyson Cherian, som jobber som regional visepresident i Manna Group of Ministries. Joyson hadde de samme arbeidsoppgavene som den drepte pastoren, når Troens Bevis gjennomførte kampanje i Kakinada, 2015.

– Det var ille. Etter at pastoren ble drept, var det ingen som turte å vise at de var kristne lengre i Ludhiana, tilføyer han.

Det skulle gå et helt år før Manna Ministries ringte til Rune Edvardsen igjen og sa de var klare til å prøve på ny. Denne gangen ble konsertområdet nøye utvalgt basert på sikkerhetsanalyser. Politiet ble engasjert og ulike politiske ledere ble involvert i forarbeidet for å skape mest mulig tyngde og aksept for kampanjen.

Når teamet til Troens Bevis ankommer Ludhiana, sent på kvelden blir alle bedt om å oppholde seg mest mulig på hotellet. Det ble heller ikke gjennomført noen større markedsføring av kampanjen på grunn av den anspente sikkerhetssituasjonen.

På vei til kampanjeområdet blir teamet geleidet gjennom mørke bakgater, sammen med over tjue sikkerhetsvakter. Alt for å unngå for mye oppmerksomhet og gi eventuelle bakmenn en sjanse til å angripe reisefølget.

Rune med team gjennomfører første kveld med kampanje. Blant 80-talls rockemusikk og sceneshow, prater Rune om Jesus fra Nasaret. Først litt «mellom linjene», men etterhvert så tydelig at hundrevis av mennesker rekker opp hånden sin for å ta i mot Jesus i sine liv.

– Jeg merker at det er mange kristne her, og de er redde, sier Edvardsen, gjennomsvett og fokusert.

– Jeg merker at det er hardt her. Hardt å få gjennombrudd. Samtidig så kjenner jeg også på at jeg kunne vært enda mer tydelig på frelsesbudskapet og under alterkallet. Men det er første kvelden. Nå vet jeg hvordan stemningen er. Jeg tipper det var mellom tre og fire tusen her i kveld. I morgen satser jeg på en dobling og kommer til å kjøre veldig mye hardere på forkynnelsen.

På vei hjem fra første kampanjekveld, sitter Rune stille i bilen. Når han kommer tilbake til hotellet går det ikke lang tid før det blir sendt ut en melding til koordinatoren fra Manna Group of Ministries, Deeven Kumar. Mannen som er ansvarlig for hele arrangementet.

– Deeven, there is no non believers here. 99 % are Christians. This is not my calling to have a Christian worship event. Here is 4000 Christians and none brought non Christians to the event.

– Deeven, det er ingen ikke troende her. 99 % er kristne. Mitt kall er ikke å ha en kristen lovsangs konsert. Det er 4000 kristne her og ingen har tatt med seg ikke kristne til arrangementet.

Bak lukkede dører forsvinner Rune Edvardsen og de lokale arrangørene for å korrigere arrangementet. Det er tydelig at han ikke er helt fornøyd med første kampanjekveld, og nå legger han press på Manna Group of Ministries for å få kampanjen tilbake i riktig spor. Kampanjen skal handle om å forkynne Jesus Kristus til de som aldri før har hørt. Det er det Rune virkelig brenner og lever for, gjennom sitt enorme engasjement og tempo.

Dagen etterpå blir hele kampanjen fremskyndet slik at det ikke blir for sent før Rune kommer på scenen. Meldingen som Rune sendte til Deeven har hatt en tydelig effekt. Kampanjeområdet er stappfullt, og det er en markant økning i antallet sikher og hinduer.

Rune vektlegger forkynnelse og utfordrer tilhørerne. Ulike fortellinger om det gode og det onde. Jesu lidelse og oppstandelse. Kjærlighet og nåde. Det er tydelig at han har gjort dette før, samtidig som det er en ekthet og «akkurat her og nå» relevans gjennom talen.

– Jeg merker at kvelden i kveld var en fest! Det er over ett år siden kampanjen her i Ludhiana ble stoppet på grunn av drapet på en av våre pastorer. Nå er vi her, og både kristne og ikke-kristne er samlet om noe som er positivt! De kristne tørr å komme frem og vise seg for resten av byen, sammen med hinduer og ikke-frelste. Det har ikke skjedd siden drapet i fjor, sier Alishah Masih, sønnen til pastoren som ble skutt og drept.

Joyson Cherian forteller at han pratet med en lokal politiker fra et ekstremt hinduistisk parti.

– Politikeren fra et ekstremt hinduistisk parti kom til meg i kveld. Han sa dette var noe av det beste som hadde skjedd i Ludhiana og at han hadde fått et helt annet inntrykk av kristendom etter kampanjen til Rune Edvardsen. Det er jo bare positivt og han kom garantert tilbake i morgen, sammen med familie og venner.

– Det er tilbakemeldinger som dette, som gir meg energi og enda mer pågangsmot til å fortsette utviklingen av kampanjene!

Joyson har glød og entusiasme i øynene. Han forteller også at det var mellom åtte og ni tusen deltakere på kveld nummer to. Flere er det ikke plass til på kampanjeområdet.

Joyson Cherian

Den siste kvelden i kampanjen trekker tradisjonelt sett flest tilskuere. Dette er også tilfellet i Ludhiana. Området er tettpakket og hundrevis av mennesker satt på busstak og langs veggene til de omkransede husene rundt kampanjeområdet.

Rundt ni tusen mennesker samlet seg for å høre om Jesus. Rune gjennomfører en energisk konsert, kun avbrutt av forkynnelse og bønn. Deretter avslutter Kai Johansen med et utfordrende alterkall som bringer hundrevis av hender opp i været. Mennesker som ønsker å ta imot Jesus og som nå går hjem til sine familier og venner med et vitnesbyrd og en frelseshistorie.

– I kveld var det gjennombrudd! Jeg merket at det løsnet og jeg sitter igjen med en god følelse. Kampanjen her i Ludhiana har ikke vært den største med tanke på antall mennesker. Men ettervirkningene og symbolverdien av kampanjen er det som er viktig her, sier Rune Edvardsen.

– Over ti menigheter har blitt etablert, tusener har fått Introkurset «Det nye liv» og pastor-seminarene vi har gjennomført på dagtid, har kraftsamlet det lokale kirkesamfunnet slik at de står sammen om å gjøre en forskjell for hele byen. Før vi kom var dette en by preget av redsel blant de kristne. Nå er redselen borte, nesten to tusen nye har blitt frelst og kristne har fått et godt rykte i byen.

Det er nå det virkelige arbeidet starter.

Ønsker du å være med og vinne mennesker for Jesus sammen med Rune i det tidligere Burma?

Rune Edvardsen skal ha en ny kampanje i Myanmar i desember. Denne kampanjen trenger han støtte til.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter