Dagbok fra Rwanda

En heksedoktor, fem gateselgere, 100 kilo ris og ett slangebitt – er stikkord fra Rwanda. Apostlenes gjerninger fortsetter i dagbøkene til Troens Bevis’ sine nasjonale misjonærer i Rwanda.

 

Her kan du lese utdrag fra dagbøkene til Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Rwanda. En heksedoktor og 5 gateselgere kom til tro, sultne fikk 100 kilo ris og en mann med et dødelig slangebitt ble helbredet.

Schadraek: Delte ut 100 kilo ris
– På besøk i provinsene Bugesra og Umutara gav jeg mat til de som sulter, fordi å finne mat for dem vil være som et under. Jeg hadde med 100 kilo ris. Etter å ha forkynt evangeliet for dem, tok fem personer imot frelsen. Bugesra-området er værhardt og med mange slanger. Jeg møtte en person som hadde fått et giftig bitt og holdt på å dø. Jeg bad for ham, og etter to timer var han frisk igjen. Før dette skjedde var han en animist, men etter å ha sett kraften i bønn bestemte han seg for å følge Jesus.

Gregoire: Besøker handikappede i leirer
– Jeg har i det siste besøkt leirer for handikappede. I Gatagara-leiren tok to personer imot Jesus og flere bad meg komme tilbake og besøke dem igjen. I løpet av besøket mitt i Ndera-leiren bad jeg for en mentalt tilbakestående jente, hun er nå blitt normal og vil snart dra tilbake til sitt hjem. Jeg håper på å kunne besøke leirene mange ganger slik at jeg kan spre Guds ord til dem.

Esdras: 5 gateselgere ville følge Jesus
– Jeg har besøkt forskjellige mennesker i Kibungo by; butikkeiere, handelsfolk og gateselgere. På besøket mitt i Kibungo bestemte fem gateselgere seg for å følge Jesus etter å ha hørt de gode nyhetene. En av dem er muslim.

Fabien: Forkynte evangeliet på høyskolen
– Da jeg besøkte den kristne høyskolen i Muvumba og nabomarkedet, forkynte jeg evangeliet, og fem personer tok imot Jesus. En prest i den katolske kirken valgte å døpe seg i vann og følge Jesu eksempel etter at han hørte meg tale i Muvumba.

Jean: Heksedoktor ville bli døpt
– Jeg har besøkt folk i nabolandet mitt, Uganda, i distriktet Kabare. Der kom ti personer til tro, og mange av dem hadde drevet med heksekunster. Det var også en heksedoktor som ble frelst og bestemte seg for å bli døpt.

Thomas: Ber for folk til helbredelse
– Jeg har besøkt helsesenteret i Kinigi-distriktet samt folk i Ruhengeri by. På helsesenteret trøstet jeg mennesker som hadde store smerter. Jeg bad for dem og noen kom seg og vant tilbake helsen. På grunn av dette bestemte noen av dem seg for å følge Jesus. En spesiell opplevelse var at jeg bad for en person som led av tuberkulose, og nå er han helt frisk og priser Herren.

Jean: 10 personer kom til tro
– I Muremure-kirken underviste jeg om frelsen gjennom Jesus og Hans kjærlighet. Etter møtet gav ti personer livet sitt til Jesus.

Stephani: Den eldste konen i landsbyen ble frelst
– De siste månedene har jeg besøkt personer som har HIV/AIDS i provinsene Byumba og Gitarama. I Gitarama besøkte jeg pasientene på Kabagayias sykehus. Jeg bad for dem og forkynte evangeliet, og en person ble frelst. En spesiell historie som gir Gud ære: på mitt besøk i Byumba, hvor jeg er født, møtte jeg den eldste konen som var 85 år gammel. Jeg fortalte henne om hvem Jesus er og etter å ha blitt berørt av Guds ord ble hun frelst og nå taler hun i nye tunger!

Ønsker du å være med å støtte arbeidet til innfødte misjonærer eller å bli en misjons-fadder, kan du klikke på linkene. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter