To ble frelst på Dugit under torsdagens rakettangrep

To mennesker kom til tro på Dugit senteret under rakett angrepet mot Tel Avis sist torsdag, forteller Troens Bevis sin innfødte evangelist Avi Mizrachi, som også er pastor for menigheten Adonai Roi i Tel Aviv.

– Siden torsdag kveld har vi hørt rakettsirenen fire ganger i Tel Aviv. Vi priser Herren for rakettskjoldet som foreløpig har avbrutt alle rakettene fra Gaza. Så langt har ingen i forsamlingen vår blitt såret, men flere ar våre unge menn er blitt innkalt til militærtjeneste, forteller Avi Mizrachi på Dugit sin Facebook-side. Avi Mizrachi er pastor for den messianske menigheten Adonai Roi, som også driver et utstrakt evangeliseringsarbeid fra en bok kafe på Dugit-senteret. De hjelper også nødlidende i byen, deriblant immigranter fra Russland.  To personer ble frelst på Dugit-senteret under rakett angrepet på torsdag.

Panikk på motorveien
Torsdag ettermiddag landet Avi i Israel etter en reise utenlands. Da han og hans kone kjørte fra flyplassen var det stor trafikk på den travle motorveien inn til Tel Aviv da den første rakettalarmen gikk torsdag morgen. Biler kjørte øyeblikkelig inn til veikanten og stoppet mens folk sprang ut og krøket seg ned langs en lav mur som følger motorveien.  

– Avi og jeg stoppet og huket oss ned bak den lave muren som følger veien. Jeg kikket nedover motorveien og så at det var fullt av folk som krøket seg sammen langs hele muren.  Det var en familie med to små barn, og jeg kunne se at de forsøkte å beskytte barna med kroppene sine, forteller Avi sin kone, Chaya.

avi webOppfordret til å huse flyktninger fra sør
Den ene datteren deres befant seg i 12. etasje i et bønnetårn i byen med god utsikt over Tel Aviv. Hun holdt på å be med lovsangsteamet da eksplosjonen fra det første rakettangrepet ristet hele bygningen. Deres to andre døtre, Deborah og Sarah, fortalte av ved både det Hebraiske Universitet i Jerusalem og Ariel Universitetet i Tel Aviv ble elevene oppfordret til å åpne opp hjemmene og rommene sine på internatet for flyktninger fra sør i Israel. Studenter med familie i sør ble fortalt at familiene kunne komme og bo hos dem på internatene.

– Deborah har stilt rommet sitt til disposisjon for flyktninger fra sør ved det Hebraiske universitet i Jerusalem, og Sarah fortalte at i hennes universitetsklasse var det flere unge menn som fikk telefon fra Forsvaret om å melde seg øyeblikkelig til tjeneste, forteller Chaya.

Operasjon Skystøtte
Det er nå seks raketter til som har vært skutt mot Tel Aviv, forteller familien på mandag.  – Disse rakettene er laget i Iran. Denne operasjonen blir kalt Operasjon Skystøtte på Hebraisk, det samme navnet som Gud gav sitt manifesterte nærvær i 2. Mosebok 13, forklarer hun.  

På søndag kjørte Avi, Deborah, Sarah og Chaya til sør i Israel for å besøke og be sammen med to familier fra menigheten som bor i Holon som har vært under konstant rakett ild den siste tiden og er omgitt av eksplosjoner.

– Langs hele veien så vi militærtanks og soldater som kjørte sørover. Alle bilene var fulle av soldater. Flere av våre unge menn i forsamlingen vår er også blitt innkalt til militæret nå, forteller Chaya.  

– Vær så snill og vær med å be for vår nasjon og for våre soldater, for alle oss i Tel Aviv, våre familier, Dugit-senteret, våre ansatte og vår menighet Adonai Roi, oppfordrer hun.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter