Kirken i Dalen er 50 år

Kirken i Dalen feirer 50 år denne høsten. Menighetens første pastor, Bjørn Bergmann, skal tale under festmøtet lørdag 24. november. Menigheten hadde en inspirerende dag søndag 7. oktober. Da ble hele 16 personer ønsket velkommen som medlemmer. Få kjenner bakgrunnen for menighetsdannelsen slik som Johan Tobiassen. Han og kona flyttet til Kvinesdal i 1957. De ble aktive i en forsamling i Kvinesdal som ble drevet ut fra Pinsemenigheten i Flekkefjord. Det var det som kalles en utpost under Pinsemenigheten i Flekkefjord. Aril Edvardsen var blitt aktiv i bedehusmiljøene etter sin omvendelse. Men så kom han på et av møtene og der ble han åndsdøpt. Det ble en sterk stund da Aril brøt ut i tungetale, og denne opplevelsen ble grensesettende for hans liv og tjeneste.

menighetAril Edvardsen fikk etter hvert et sterkt menighetssyn, og han foreslo at utposten skulle bli til en selvstendig pinsemenighet. Det skjedde med Johan Tobiassen som én av tre eldstebrødre. I alle år fram til dags dato har Johan Tobiassen vært en sentral person i menigheten som nyter stor tillit.

Aril ønsket at Troens Bevis Verdens Evangelisering skulle knyttes til den lokale menigheten, og han ønsket at menigheten skulle velge styre for virksomheten. Det skjedde 19. april 1965 og Johan Tobiassen ble valgt inn i det første styret. I styret var Johan sekretær i mange år.

Johan sier at Troens Bevis Verdens Evangelisering har som oppgave å bringe evangeliet ut til all verden. Kirken i Dalen har som oppgave å bringe evangeliet ut til bygdas folk. Begge deler er viktig, sier han.

Sven Ugland-5700-25 webPastorer som har betjent menigheten er Bjørn Bergmann, Åge M. Åleskjær, Martin Meland, Roy Johansen, Terje Hystad, Sten Sørensen, Sindre Hauan og nåværende pastor, Sven Ugland, som har vært pastor i de siste to årene.

Menigheten teller 260 medlemmer. Søndag 7. oktober ble hele 16 personer ønsket velkommen som medlemmer! Menighetens visjon er: ”Tilbe Gud, elske mennesker, gjøre disipler”.

Kari Edvardsen, som har vært medlem i menigheten i alle år, sier at det har vært et nært og godt samarbeid mellom menigheten og Troens Bevis. De første årene var menigheten generalforsamling og øverste myndighet for Troens Bevis. Det forteller om det nære forholdet mellom disse to institusjonene, sier Kari Edvardsen. Troens Bevis Verdens Evangelisering var en viktig del av menighetens engasjement, særlig angående misjonen. Sentrale personer i Troens Bevis var også sentrale personer i menigheten.

Hva har Kirken i Dalen betydd for deg og Aril?

– Menigheten var alltid vårt åndelige hjem. Når vi var ute og reiste tenkte vi mye på menigheten, og jeg lengtet alltid hjem til menigheten, sier Kari Edvardsen og legger til:

– I den første tiden talte Aril mye. Han prekte sine nye taler først i menigheten, og fikk han god respons der, holdt han de samme talene rundt omkring i landet, sier Kari med et smil.  

Hun vil være med å gratulere menigheten så hjertelig med de 50 år og ønsker den Guds rike velsignelse!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter