Barmhjertighet

Barmhjertighet settes høyt av Vårherre. Derfor står det også mange steder i Bibelen at barmhjertighet er viktig.

Ingen blir frelst ved gode gjerninger. Ingen blir heller bevart som kristen på grunn av gode gjerninger. Frelsen skjer utelukkende på grunn av Jesu verk for oss på korset. «For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» Ef. 2, 8–10.

I mitt kristenliv fokuserer jeg mer og mer på det Jesus har gjort for meg. Jeg gleder meg over at Jesus er min grunn til frelse og at han er blitt mitt nye liv.

«Kristentroen er praktisk. Vi kan vise den gjennom gode gjerninger. Ingen blir frelst ved gode gjerninger, men gode gjerninger følger i fotsporene til de frelste!»

Men det nye livet med Jesus forplikter. Slik som Jesus levde i denne verden, skal også vi la oss inspirere av ham. En viktig side ved hans liv var barmhjertighet:
«Gå og lær hva dette betyr: Det er barmhjertighet jeg vil ha, ikke offer. Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere.» Matt 9, 13.

Det er utfordrende å lese Jesu ord i Matteus 25, 35–40. Her ser vi at våre gjerninger får betydning innfor dommen: «For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg. Da skal de rettferdige svare: Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg? Og kongen skal svare dem: Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.»

Det er tankevekkende at innfor dommen blir praktisert barmhjertighet vektlagt! Jakob skriver i sitt brev at tro uten gjerninger er en død tro: «Kanskje vil noen si: Du har tro, jeg har gjerninger. Vis meg din tro uten gjerninger, så vil jeg ut fra gjerningene vise deg min tro.»

Kristentroen er praktisk. Vi kan vise den gjennom gode gjerninger. Ingen blir frelst ved gode gjerninger, men gode gjerninger følger i fotsporene til de frelste!

I 2010 døde 22 000 barn hver dag. Hver tredje sekund dør et lite barn. Hadde 22 000 mennesker mistet livet ved terrorangrep rundt omkring i verden på én dag, hadde det fått uante overskrifter i verdenspressen. Hadde det samme skjedd tre dager på rad, ville det fått ekstraordinær oppmerksomhet blant verdens ledende politikere. Verden hadde blitt rystet og det hadde blitt erklært at vi er i en stor krise.

22 000 barn dør hver dag, mest på grunn av fattigdom og elendige kår. Det bare skjer, og verden legger knapt merke til det. Jesu ord er sannelig relevant: Det er barmhjertighet jeg vil ha!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter