fbpx

Maritastiftelsen blir serie på TV2 i vinter

I desember og januar sender TV2 seks program om Leiv Holstad og Maritastiftelsen sitt arbeid. Den tidligere bibelskoleeleven er ikke i tvil om at året på bibelskole hadde stor betydning for hans liv og tjeneste. – Bibelskolen var et veldig nyttig år for meg, husker Leiv Holstad. Han var 22 år da han ble frelst, og da hadde han brukt og solgt narkotika siden han var 14 år gammel. Etter ett år på Ten-senteret begynte han som elev på bibelskolen i Sarons Dal i 1973.

– Det var lærerikt for meg å leve tett på andre mennesker. På Ten-senteret var vi bare tidligere narkomane, men på bibelskolen var det jo en blanding av mange forskjellige folk, sier han.

– Det var også mange flotte bibeltimer, men for meg ble nok internatdelen like viktig som den teoretiske, mener han.

Men et av høydepunktene under året kom da han på slutten av skoleåret fikk låne Aril Edvardsens hytte på heia i 14 dager til faste og bønn.

– Da viste Gud meg ting om tjenesten min fremover med utgangspunkt i Oslo, sier Leiv.

Det førte til at Holstad reiste til Oslo med medelev Tom Arild Fjeld. Sammen med flere andre bibelskoleelever fra samme kull fikk de leie Totengaten 9 veldig billig. Dette ble så utgangspunktet for en fruktbar gateevangelisering som førte til det første rehabiliteringshjemmet for jenter.

– Det var flere som ble frelst. Gutta fikk vi inn på guttesenter, men vi måtte starte vårt eget jentesenter for jentene fra gata som ble frelst. Vi var så heldige å få Ole Bjørn Urne fra Ten-senteret med i oppstarten av jentesenteret som ble lansert på Rakkestad, husker Holstad.

– Men jeg var gift og det passet seg jo ikke at jeg jobbet på et jentesenter, så jeg begynte å reise på team, forteller han.

Rene vekkelsen
Leiv og teamet fikk snart en aktiv tjeneste med å reise rundt på skoler og i menigheter hvor de drev rusforebyggende arbeid.

– Men elevene spurte jo som regel alltid om historien min, og selv om vi ikke kunne drive aktiv evangelisering på skolene, holdt vi som regel også møter i en menighet på stedet. Flere av elevene kom da på møtene, og mange av de elevene som vi fikk pratet med ble frelst.

Han husker spesielt godt ett besøk han og Kjell Haltorp hadde i Egersund på den tiden. Der brøt det ut rene vekkelsen, og 200 elever ble frelst.

– Tilsammen har vi nok bedt med 1500 elever på møter i tilknytning til det rusforebyggende arbeidet vi drev. Da jeg var rundt på stevner i Norge i sommer gikk det ikke en dag uten at noen kom opp og fortalte at de var blitt frelst eller døpt i Den Hellige Ånd på en av våre samlinger, forteller han.

Kjernen i tjenesten
Men selv om Leiv Holstad kan se tilbake på et godt liv i fruktbar tjeneste, har han ikke planer om å hvile på laurbærkransen. I øyeblikket sitter han på BI og holder på med en oppgave om strategi og lederskap. I september var han invitert til å holde et innlegg på Protestfestivalen i Kristiansand. Han syntes også det var en ære da TV-Norge den 20. september tok Maritastiftelsen med inn i kampen om midlene i serien “Hemmelig Millionær”.

– Men det som virkelig er helt topp er at TV2 har laget seks programmer om oss som skal sendes i desember og januar hver søndag kl. 18:00. Det er veldig spennende for oss, og jeg håper vi får mange seere, sier han.

På spørsmål om hva som har vært drivkraften i troen hans alle disse årene, kommer svaret med en gang:

– Jesus er det viktigste. Jeg tror det er viktig å kunne noe om strategi, verdier og kultur. I en tjeneste er det også mulig å fokusere kun på nestekjærlighet. Men for meg er det Jesus og det han har gjort for meg, og frukten av det er blitt tjenesten.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter