Båtsfjord – Et halvår med vekkelse?

Det er ikke ofte en snakker om vekkelse i Norge. Ordet er forbundet med at mange som søker frelse, at tegn og manifestasjoner skjer i større skala, og at Guds rike går fram på et sted. I Båtsfjord har Hans Martin Skagestad og Sammen for Norge sett at Gud har gjort alt dette.

Allerede fra oppstarten i november skjønte vi at dette kom til å bli en spesiell tid. Mange ungdommer tok imot Jesus i kommunen med litt over 2000 innbyggere, og behovet for flere teamturer ble raskt synlig. Vi måtte opp igjen.

Teamturer hver måned
Dette halvåret har team fra Sammen for Norge reist til Båtsfjord seks ganger, og tilbrakt totalt nesten 50 dager i kommunen. Teamet har bestått av forskjellige personer fra Kraftskolen SBI og Betania Kristiansand sammen Hans Martin Skagestad. Hva Gud har gjort er oppsiktsvekkende!

Frelse, åpenbaringer og helbredelser

Det beste som har skjedd, er at ungdommer har tatt imot Jesus. Vi startet med 0 ungdommer, og har i løpet av våren en kjerne på rundt 35 ungdommer som har tatt imot Jesus. Enda flere ungdommer er innom med jevne mellomrom, og to klasser har til og med vært på skolebesøk i Sion, pinsemenigheten vi holder til i.

Ungdommene opplever mer enn bare å si et ja til Jesus. Her er noen utdrag fra dette halvåret:

Jente, 12 år: ”Da samlinga var ferdig, gikk jeg inn på doen for å være for meg selv og be takkebønner til Jesus. Det startet helt vanlig, men plutselig så jeg en lysende skikkelse komme imot meg (et syn), han sa: Jeg elsker deg! Du har sikkert gjort mye galt, men du skal vite det at jeg elsker deg.”

En kveld talte Hans Martin og Sindre (teammedlem). Etterpå fortalte flere av ungdommene at de hadde sett en lysende skikkelse stå ved siden av Hans Martin og Sindre og viske til dem hva de skulle si. Da Hans Martin og Sindre sa dette, kjente ungdommene at det var noe spesielt med ordene.

En 14 år gammel gutt rakte opp hånda på en frelsesinnbydelse, og kjente hvordan det skjedde noe i han. Like etter gikk han bort og ba en han hadde mobbet om tilgivelse. Neste teamtur ble 14-åringen helbredet i kneet. Han hadde ikke kunnet ha gym på halvannet år.

”Hvordan visste du det” spurte en forundret jente da venninna plutselig kom med et kunnskapsord til henne mens de bad for hverandre. Ingen hadde fått noe undervisning om kunnskapsord og profetier enda, og forskrekkelsen var stor.

”Hva er den største forandringen du har merket etter at du ble kristen?” ”Jeg har blitt så mye snillere”.

Mange av ungdommene har tatt imot tungetale, flere leser daglig i Bibelen, og etter hvert er det flere og flere venner som samles for å be og lese i Bibelen sammen. Alt i alt opplever vi mye mer enn hva vi menneskelig sett kan klare eller forutse. Det som skjer i Båtsfjord handler ikke om mennesker, men om Jesus, og hans inderlige ønske om at mennesker skal bli frelst.

Vær med og be
Båtsfjord trenger forbønn. Ungdom, foreldre og bygda generelt trenger virkelig å bli bedt for. Flere av ungdommene møter motstand blant vennene sine, og de trenger også å bli grunnfestet i troen de har fått. Foreldrene har plutselig fått forandrede barn, og ikke alle skjønner hva som skjer. Vær med å be om at Gud skal bruke det som skjer til også å møte foreldregenerasjonen.

En takk fra Båtsfjord
Til sist ønsker ungdommene i Båtsfjord å gi en takk til Troens Bevis Verdens Evangelisering og alle støttepartnere som støtter arbeidet for at Sammen for Norge er kommet til Båtsfjord. En 13-åring med blanke øyne sa det slik, ”Tusen takk for at jeg fikk lov til å bli kjent med Jesus.”

Arbeidet fortsetter
Sammen for Norge kommer til å fortsette teamturene til Båtsfjord også til høsten. Da vil Hans Martin Skagestad bl.a. få tre ettåringer med seg i arbeidet. Vi ser også fram til å starte opp ungdomsarbeid i Tonstad og Stavangerområdet.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter