Rapport fra Båtsfjord – en milepæl i Båtsfjords historie?

Det er fredag kveld, teamet fra Kraftskolen SBI og Betania Kristiansand har vært i Båtsfjord en uke og forberedt ”Konsert på Skansen”, et moderne vekkelsesmøte med Team Thom-solist Andrea Wannebo Gjerseth, Filip Jensen og ikke minst Troens Bevis-evangelist Hans Martin Skagestad på plakaten.

De første tenåringene kommer en halvtime før konserten starter. Det er tydelig at promoteringsrunden på ungdomsskolen har gjort sin nytte. Når konserten skal begynne har det kommet ca. 50 tenåringer, ganske mange med tanke på at det per i dag bor 2070 innbyggere i den lille kommunen helt nord i Norge.

Populære sanger kombinert med et brennende vitnesbyrd
Konserten starter med kortfilm etterfulgt av populære sanger, velkjente av dagens tenåringer. De etterfølgende lovsangene vrir etter hvert fokuset over på Jesus, og når Hans Martin entrer scenen er nok ingen i tvil om at dette er en kristen konsert.

Skrekken over å være på dette blir raskt fjernet av Hans Martin. Han starter å fortelle om hvordan han var, den gang han bodde i Båtsfjord, samt vitser om hvordan han tenkte kristne var. Jo, publikum kunne nok identifisere seg med han, og iallfall le sammen med han.

Den gode stemningen fortsetter, det gjør også gudsnærværet – for ganske tydelig kan en merke en annen atmosfære i rommet. Jesus er der, og han har et ønske om å bli kjent med hver enkelt av ungdommene som har kommet.

En drøm går i oppfyllelse
Andakten går mot slutten. Hans Martin avslutter med hvordan han før han ble kristen sa til Gud at han ikke ville ha noe kjedelig kristenliv, men han ville oppleve det samme som stod om i Bibelen. Og det har han fått oppleve – mennesker har blitt helbredet og frelst, og livet med Jesus har vært utrolig spennende. Hans Martin ser utover forsamlingen, og ber alle lukke øynene – han skal be for dem. Etter en bønn ber han tenåringene fortsette å holde øynene lukket. Nå spør han om det er noen i salen som har lyst til å ta imot Jesus, bli kjent med han, prøve han. Noen ser på hverandre, tør de? Ja! Flere hender går opp rundt om i lokalet. Etter ”Bli kristen-bønnen” blir de med veilederne inn på et rom hvor de får samtale, forbønn og oppfølgingsmateriell. En drøm har gått i oppfyllelse!

Jeg kan være meg selv
En av guttene vi snakker med etterpå, synes kvelden har vært utrolig bra. Han har også skjønt at det å være kristen ikke er å måtte starte å gjøre så mange ting, eller å forandre seg totalt. ”Jeg kan fortsatt være meg selv. Jesus har skapt meg slik og ønsker å ha meg slik!” Han er også tydelig på at han kommer tilbake i morgen. Dette vil han ha mer av!

En takknemlig gjeng
Etter en slik kveld sitter vi igjen med takknemlighet til Jesus, og en ærefrykt til han. Han elsker alle mennesker, og er villig til å strekke seg svært langt for at alle mennesker skal komme til sannhets erkjennelse og bli frelst. Er vi villige? Hvis svaret er ja, har han nok en gang vist oss at han ønsker å bruke oss til sitt formål – å vinne verden med evangeliet. Gå i tro, og han vil være med deg!

Epilog
Og så til dette med milepælen da. Det er nemlig 20 år siden det har blitt døpt noen i Sion pinsemenighet i Båtsfjord. Kanskje Jesus kan bruke vårt besøk, samt de kristne som er her oppe til å lage en milepæl i Båtsfjords historie. ”Husker du den vinteren da folk begynte å oppleve Jesus, den vinteren da samfunnet vårt startet å forandre seg” vil kanskje noen snakke om 20 år. Hvem vet? Gud har lovet at hans ord aldri vender tomt tilbake.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter