Giovanni – Radiomannen

En av Troens Bevis sine innfødte evangelister produserer og sender radioprogram til hele Nord-Afrika fra en øy i Middelhavet.

Troens Bevis støtter en innfødt evangelist på en øy i Middelhavet. Egentlig er det bare der han bor for hans virkelige arbeidssted er Nord-Afrika. Giovanni, som han kalles, reiste i 1995 til Tunis. Der startet de opp med et tradisjonelt misjonsarbeid med vennskap, disippelgjøring og dåp. De fikk være med å plante flere menigheter.

En dag fikk de besøk fra Canada. Besøket hadde med seg en liste på 100 navn på personer som hadde lyttet til radio og ønsket kontakt med kristne. Med hjelp fra en annen misjonær gikk han i gang å sende brev og finne måter å møte disse 100 på.

Et oppfølgingsarbeid var født og Giovanni organiserte et team i regionen med folk fra alle nasjonaliteter, også mange lokale.

Etter hvert så han behovet for radiosendinger på lokale språk og dialekter.

Han leder i dag et arbeid som bruker media til å bringe evangeliet til folket i Nord-Afrika. Han samarbeider med mange lokale slik at oppfølgingen skal være så effektiv som mulig.

På Middelhavsøya har han funnet stedet hvor han og hans team på mest mulig effektiv måte kan produsere og sende programmer over Nord-Afrika. I sommer har de hatt en del tekniske utfordringer. Derfor har noen sendinger måttet opphøre for en periode. I denne perioden fikk de en rekke henvendelser fra Nord-Afrika med spørsmål om hvor sendingene var blitt av. Å merke at sendingene er savnet er et tegn på at mennesker nås. De har klart å løse disse problemene midlertidig. Men trenger nå umiddelbar hjelp for å løse det permanent.

– Kan du be alle vennene i Norge om å be om at vi får løst våre tekniske problemer permanent, spurte Giovanni da Kåre Stusdal fra Troens Bevis nylig besøkte arbeidet hans.

Fra den lille øya full av stein i Middelhavet sendes det kjærlighet, nåde og fred til Afrikas kyst.

– Stort å tenke på at ut fra et lite murhus, som ingen legger merke, til går evangeliet over havet og mennesker der kommer til tro på en levende Gud, sier Kåre Stusdal.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter