Rune reiseleder til Israel i påske

I påsken planlegger Troens Bevis tur til Israel. Rune Edvardsen er reiseleder. Han har mange ganger vært i landet før. Denne gangen vil ha ta med seg familier og enkeltpersoner til en opplevelsestur i Bibelens land.

 Vi spør Rune Edvardsen om han har vært i Israel før.

Han smiler før han svarer:
– Jeg har vært mange ganger i Israel, sikkert 30 – 40 ganger. Første gangen var jeg 13 år. Jeg husker det var spennende og fascinerende å komme til landet der Jesus bodde. Siden har det vært mange ganger. Israel er et fantastisk land, og det har jo vært en rivende utvikling i landet de siste 30 år. Siste gangen jeg var i landet var da jeg organiserte Arils tur til Israel og Gaza.

Hvorfor ønsker du å ta med deg en gruppe til Israel i påsken?

– Det er flere grunner. Jeg har ikke vært der på en del år, jeg har derfor lyst til å reise dit. Jeg har ikke vært i Israel siden muren kom. Dessuten skal jeg besøke venner og evangelister som Troens Bevis støtter – både jøder og palestinere. Jeg reiser også fordi flere har spurt meg om ikke Troens Bevis skal arrangere en reise til Israel.

Rune Edvardsen har også en dypere mening med en slik tur:
– I vår tid er det viktig å være engasjert rundt spørsmålene om Israel. Særlig er det viktig at den unge generasjonen setter seg inn i dette. Derfor er det viktig med slike turer, sier Rune.

Hvilke forventninger har du til turen?
– Det skal jo være en flergenerasjonstur der småbarnsforeldre med barn også kan bli med. Derfor ønsker vi gode opplevelser for hele familien. Og så blir det jo fint å reise sammen med venner. Det blir en intens tur, men den skal ikke være for stressende. Første delen består av besøk til de bibelske stedene, siste delen blir ferie og bading i Eilat, svarer han.

Rune ønsker også å gjøre noe for lokalbefolkningen.
Derfor blir det fredskonserter både i Betlehem og i Eilat. Han ønsker å presentere budskapet i en innpakning som treffer både jøder og palestinere. Ingenting må være bedre enn å bringe Jesus tilbake til Israel, mener evangelisten fra Kvinesdal.

Hva er ditt syn på Israel, forresten?
– Jeg mener at Israel er Guds øyensten. Mange av Bibelens løfter er knyttet til jødefolket. Men det forplikter å være det folket som på en spesiell måte er under Guds løfter. Det er viktig at Israel står under samme rettferdighetslys som andre nasjoner.

– Jeg forstår at Israel ønsker å beskytte seg, ingen ønsker å være naiv overfor terror. Men det finnes ikke noe godt alternativ til fred og forsoning, derfor må vi alltid jobbe for fred og forsoning. Jeg står med Israel og alt Guds folk. Men vi må bygge relasjoner mellom alle folkegrupper. Vi må ikke glemme at Jesus er verdens frelser, avslutter Rune Edvardsen.

Kontaktperson:
Mariell Edvardsen
E-post: [email protected]
Telefon: (+47) 99 20 75 03 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter