Brannstifter stopper ikke menighet i Jerusalem

-Vi vil fortsette med å være Guds ambassadør for fred og forsoning. Våre naboer, venner og fiender skal fortsatt få høre om Guds kjærlighet, sier pastor og Troens Bevis misjonær Jack Y. Sara.

 Menigheten til en av Troens Bevis sine innfødte evangelister i Jerusalem, Jerusalem Alliance Church, opplevde trolig ildspåsettelse og forsøk på mordbrann fredag 30. oktober. Den evangeliske menigheten huser forskjellige forsamlinger, blant annet en arabisk menighet og en messiansk forsamling.

Ti personer var på besøk da brannen skjedde, ni av dem var besøkende fra USA, og en var fra en menighet i Danmark. Det var disse som varslet pastoren om brannen. Ambulanser og brannmannskap var på stedet i løpet av 20 minutter. De fikk ut alle personene i bygget og forsøkte å slokke brannen, men det var ikke mulig å redde kirken.

-Brannen hadde startet utenfor to rom i kjelleren, brannmannskapet hadde funnet mange madrasser som var stablet og påtent utenfor disse rommene, forteller Jack Sara. 

Innenfor lå to gutter på ett rom, og en jente i ett annet rom og sov. Politiet etterforsker derfor saken som mordbrann, forteller pastoren.  De tre ungdommene våknet av røyken og reddet ut alle de andre som sov. Ambulansepersonalet tok med alle som var i huset til sykehuset for å sjekke om de hadde fått alvorlige røykskader, men alle returnerte etter fem timer, i god helse, men tydelig rystet over den sjokkartede opplevelsen.

– Brannen kunne ha fått mer katastrofale følger enn den gjorde, i første etasjen lå det nemlig også ett eldre ektepar og sov, samt fire – fem ungdommer i etasjen over der. Vi takker bare Gud at ingen liv gikk tapt, forklarer Jack Y. Sara.

Kirken ble bygget av kristne misjonærer i 1914. Bygningen var et historisk landemerke i Jerusalems gamle bydel og har blant annet har huset den Palestinske Bibelskolen.

 -Vår visjon var å være en refleksjon av Guds kjærlighet i en by der folk hatet hverandre, og i mange år har vi arbeidet for forsoning og fred for alle. Nå som bygget er nedbrent vil vi straks begynne å bygge det opp igjen. Vi vil fortsette med å være Guds ambassadører for fred og forsoning. Våre naboer, venner og fiender, skal fortsatt få høre om Guds kjærlighet til dem, sier pastoren. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter