Ble inspirert av en ny misjonstanke gjennom Troens Bevis

I år fyller Troens Bevis magasin 50 år. Marit Rasmussen, Norges første kvinnelige bibelskolerektor, ble grepet av en ny misjonstanke gjennom bladet.

Marit Rasmussen var den første kvinnelige bibelskolerektoren i Norge da hun var rektor for Troens Bevis Bibel- og Misjons Institutt fra 1984 til 1991.  
 – Og jeg tror faktisk til dags dato at jeg også har vært den eneste kvinnelige rektoren ved en bibelskole i Norge, sier hun med en snert av humor i stemmen.  
I en periode ledet hun også hjelpeorganisasjonen Europe Aid og var bl.a. med på å ta flere store hjelpesendinger med nødhjelp og bibler til Øst-Europa både før og etter jernteppet falt.
– Arbeidet som vi la ned i de årene gjennom nødhjelp og forkynnelse, har vært sjelsforvandlende for mange mennesker. Også i de 20 årene som er godt siden, legger hun til. Marit Rasmussen er også kjent som en dyktig bibelforkynner. Her forteller hun hva Troens Bevis magasin har betydd for henne gjennom årenes løp:

Ny misjonstanke
På 1960 og 1970-tallet fikk vi høre om en mann på Sørlandet som hadde fått et spesielt kall fra Gud, nemlig å støtte innfødte misjonærer. Dette var meget usedvanlig og til dels imot den vanlige menighetstenking når det gjaldt misjonsarbeid.

Hvordan skulle man finne ut noe mer om dette?

Jo, det var selvfølgelig i Troens Bevis magasin. Her kunne jeg lese om innfødte misjonærer i Brasil og mange andre land. Jeg ble inspirert til å være med på en misjonstanke som var helt ny. Ikke bare det, men det å kunne følge med hvordan det stod til i de forskjellige land rundt om i verden med forkynnelsen av Jesu Kristi evangelium.

Historisk dokument
Det å følge med bibelskoleelevenes virke gjennom mange år har også betydd mye for meg.

Troens Bevis magasin har vært med å sette lys på ting som abortsak, politiske holdninger og ikke minst misjonens sak. Magasinet har derfor vært en trendsetter på mange aktuelle områder i Norge, ja også i andre land.

Det har betydd mye for meg, for her ble den visjonen som Aril Edvardsen fikk fra Gud gjort levende for meg og for mange, mange flere rundt om i Skandinavia. Derfor er jeg glad at jeg har ca. 10 år med Troens Bevis magasin innbundet, for meg er det viktig som et historisk dokument.

Leser misjonsnytt på nett
Men historien slutter ikke her, den går videre og i 2011 leses Troens Bevis på nett. Jeg må jo følge med hva som skjer rundt om i verden! Må Gud velsigne magasinet også i de neste 50 år!!

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter