Bladet med utsynet

”Til tross for sine 50 år har bladet bevart gnisten, dynamikken, oppdriften og visjonen når det gjelder å vinne en verden i nød”, skriver Oddvar Johansen,regionssekretær for Asia i De norske pinsemenigheters ytremisjon i anledning misjonsbladets jubileum.

 

Jeg husker godt da bladet Troens Bevis kom med sitt første nummer. Det var den gang det å utgi et blad var et kunstverk i seg selv. Det var i 1961, og bladet måtte bare komme! Med den entusiastiske energibunten Aril Edvardsen i spissen, ble bladet Troens Bevis også en plogspiss for verdensvid evangelisering.

I starten ble det riktignok mange reportasjer fra amerikanske vekkelsespredikanter, som reiste verden rundt med evangeliet. Det passet for den 22-årige redaktøren fra Kvinesdal, som selv hadde et inderlig ønske om å frelse hele verden.

Det tok ikke lang tid før Innfødt Evangelist Misjon fikk mer og mer spalteplass. Troens Bevis var nok i førersetet også når det gjelder dette arbeidet. 

Hvor mange ansikter fra den tredje verden som er presentert i Troens Bevis sine spalter opp gjennom årene, er det vel ingen som kjenner til. Men mange er de, og mange er de vitner som har fått nødvendig hjelp slik at evangeliet har nådd videre ut.

Under mine år som misjonær i Thailand og det øvrige Asia, var bladet en viktig kilde til inspirasjon. Og da jeg begynte tjenesten som redaktør i Korsets Seier, ble ikke Troens Bevis opplevd som en konkurrent, men som en inspirasjonskilde, hver gang det lå i bunken av tidsskrifter som ankom redaksjonen.

Tidene har forandret seg, og det har bladet fra virksomheten i Kvinesdal også. Papirkvaliteter, layout og innhold forandrer seg i takt med at det blir lettere å publisere blader. 

Men i en tid da mye av misjonsstoffet får en langt mindre plass i norske kristne blader og tidsskrifter enn tidligere, er det bare å saluttere Troens Bevis. Til tross for sine 50 år har bladet bevart gnisten, dynamikken, oppdriften og visjonen når det gjelder å vinne en verden i nød.

La andre være «koseblader». Fortsett dere i samme spor som før.

Gratulerer med dagen!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter