Gir vann og brød til overlevende i Madras

En av Troens Bevis sine innfødte misjonærer i Madras, India, deler ut vann og brød til overlevende etter flodbølgen. Det fryktes nå at over 10 500 døde på denne kyststripen ifølge offisielle tall 30.12

 

-Det er helt forferdelig å se så mange mennesker plutselig møte en brå og uventet død, forteller Daisy Josef Stalin, en av Troens Bevis sine innfødte misjonærer i Madras.

Meldingen fra Madras kom inn sammen med en førstehåndsbeskrivelse av situasjonen slik Josef opplevde den to dager etter katastrofen rammet Sør-Asia.

Verst for fiskerne
-Det er de fattige fiskerne som bodde langs stranda som det gikk hardest utover. Selv før de kunne forstå hva som skjedde ble de feid bort av de enorme bølgene. Tusener av fiskere som var ute i båtene sine kom aldri tilbake. De fleste som var nede ved havna ble feid opp på hovedveien. Nesten 500 mennesker som befant seg i havneområdet er nå begravd, og sannsynligvis ligger det mange omkomne under sanddynene i tillegg til alle som ble dratt ut i strømningene.

-De fleste kristne organisasjonene her på stedet har begynt å hjelpe overlevende som har mistet hjemmene sine. Selv var jeg med på å dele ut drikkevann og brød til disse folkene.

Alle på Julegudstjeneste omkom
-I flere av de sydlige landsbyene er det stort kaos. Hele landsbyer er utslettet. Det er døde kropper overalt, og de blir lagt i en stor massegrav. I en liten by som heter Nagapattinam var det en katolsk kirke der folk hadde samlet seg til gudstjeneste. Denne kirken ligger rett på stranda og hele forsamlingen ble tatt av dødsbølgene.

Overlevde fordi de var i kirken
Men i motsetning til de som mistet livet fordi de var på julegudstjeneste, var det andre som reddet livet nettopp av den grunn, ifølge Josef.

-I landsbyen som ligger på den sydligste tippen av India hvor misjonærer konverterte folk til katolisismen i det 18. århundre er de fleste fiskerne kristne, og her var det nettopp det som reddet mange som ellers ville vært på sjøen.

Da dødsbølgene kom var de fleste i kirkene eller på vei hjem fra gudstjeneste, og det var dette som reddet livet deres. Siden det var jul brukte de tid sammen med familien og holdt seg hjemme fra sjøen. Men det var allikevel mange omkomne blant dem som var på jobb, forteller Troens Bevis sin innfødte misjonær i Madras.

Josef, som var vitne til at tusener av landsmenn omkom, avlutter meldingen til Troens Bevis med å si at: -Hans beskyttende hånd er allikevel over hans folk. Vi kan ikke spørre hvorfor dette hendte, men nå må vi hjelpe de overlevende.

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter